ГоловнаТехноYouTube вигадав черговий спосіб боротьби з блокувальниками реклами: суть нового методу

YouTube вигадав черговий спосіб боротьби з блокувальниками реклами: суть нового методу

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Відеохостинг “Ютуб” впроваджує новий тип реклами, яку неможливо заблокувати. Зараз нововведення проходить етап тестування і, судячи з гнівних відгуків користувачів, що з’явилися в Мережі, ідея працює.

Детально

“Ютуб” продовжує боротися з використанням блокувальників реклами. Нещодавно платформа почала перемотувати відеоролики в самий кінець у разі, якщо у користувача ввімкнено блокувальник. Наразі відеохостинг займається експериментами з рекламою на стороні сервера.

Згідно з даними Android Police, нова технологія інтегрує рекламу безпосередньо у відеоролики, які передають на призначені для користувача пристрої, ускладнюючи роботу блокувальників тим, що вміст реклами стає нерозрізнюваним від основного відео.

Наразі це обмеження поширюється на невелику кількість користувачів і Google не робить офіційних заяв з цього приводу.

Протягом останнього року “Ютуб” намагається активніше протидіяти блокувальникам реклами. Користувачі з усього світу отримують попередження з вимогами відключити блокувальники і дивитися відео з рекламою або перейти на платну версію YouTube Premium.

Для переконання компанія застосовує різні методи на кшталт уповільнення відео, зникнення звуку і спливаючих вікон. Ці заходи зазвичай зачіпають користувачів зі встановленим AdBlock, тоді як uBlock Origin продовжує стабільно працювати на YouTube.

Раніше повідомлялося про зникнення можливості блокування реклами в Chrome та інших браузерах на рушії Chromium з літа-2024. Єдиною альтернативою залишиться перехід на Mozilla Firefox, де розширення працюють у штатному режимі.

Головні новини: