ГоловнаТехноМаск пригрозив відходом з Tesla через недостатню, на його думку, заробітну плату

Маск пригрозив відходом з Tesla через недостатню, на його думку, заробітну плату

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Акціонери “Тесли” можуть зіткнутися з ризиком втрати генерального директора Ілона Маска, якщо відмовлять у схваленні компенсаційного пакета обсягом $56 млрд, попередила голова правління корпорації Робін Денхолм. Голосування з цього питання заплановано на 13 червня. У разі відхилення пропозиції, Маск готовий піти з компанії.

Подробиці

Майбутнє голосування стане другим з цього питання. Перше було визнано недійсним кілька місяців тому судом штату Делавер через “глибоко недосконалий” процес затвердження. Нині “Тесла” намагається переконати акціонерів схвалити “забаганку” ексцентричного мільярдера.

На думку голови правління, Маск не є типовим керівником, так само як і “Тесла” не належить до числа пересічних компаній. Через це стандартні методи винагороди не є придатними. Згідно з Денхолм, Маску необхідна “особлива мотивація”. Без неї він може покинути компанію, у нього є обмежений запас часу і безліч ідей, які він може реалізувати в іншому місці.

Затвердження зарплатного пакета дасть змогу Маску спочивати на лаврах найбільш високооплачуваного керівника в історії. Він прагне розширити контроль над компанією за рахунок доведення своєї частки до 25%. Це дасть йому змогу продовжити розробку ШІ та безпілотних електрокарів.

Денхолм наголосила, що Маск виконав свої зобов’язання і створив величезну цінність для акціонерів, тому виконання вищезазначених зобов’язань піде на користь бізнесу “Тесли”.

Головні новини: