ГоловнаТехноПредставник Мінцифри пояснив причину виникнення проблем із зв'язком під час відключення світла

Представник Мінцифри пояснив причину виникнення проблем із зв’язком під час відключення світла

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У Мінцифри пояснили причини проблем зі зв’язком під час відключення електроенергії. За словами голови управління з розвитку фіксованого інтернету Юрія Мацика, збої під час блекаутів зумовлені масовим переходом на мобільний інтернет.

Подробиці

Мацик пояснив, що 80% інтернет-трафіку в Україні проходить через фіксовані мережі, а інша частина через мобільні. При відключенні електроенергії користувачі змушені перемикатися на мобільні дані, що значно збільшує навантаження на вишки мобільних операторів.

Мережі провайдерів стільникового зв’язку не справляються з таким різким зростанням кількості користувачів, що призводить до перебоїв. При цьому частотний ресурс, від якого залежить пропускна здатність мережі, обмежений і не може бути збільшений у міру необхідності.

У Мінцифри рекомендують громадянам самостійно дбати про стабільну роботу фіксованої мережі. Для цього слід звернутися до провайдера і дізнатися, як довго мережа підтримується під час відключень електроенергії.

Тим, кому необхідне постійне підключення до інтернету, пропонується перейти на технологію xPON. Наразі 1400 провайдерів в Україні надають можливість підключення до енергоефективної технології xPON.

Головні новини: