ГоловнаТехноУ додатку "Дія" тепер є посвідчення ветерана

У додатку “Дія” тепер є посвідчення ветерана

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

У застосунку “Дія” з’явилося оновлення, що містить посвідчення ветерана – документ, на який давно очікували захисники України. За словами глави Мінцифри Михайла Федорова, понад 1 млн українців тепер можуть скористатися електронним посвідченням для різних цілей, починаючи від оформлення іпотеки – закінчуючи отриманням соцпослуг, без необхідності пред’явлення паперового аналога.

Детально

Федоров наголосив, що фахівці продовжують працювати над цифровізацією сервісів, щоб зменшити бюрократію в армії та покращити взаємодію військових із державою. Посвідчення ветерана доступне для таких категорій громадян:

– ветерани війни,

– учасники бойових дій,

– люди з інвалідністю внаслідок війни,

– постраждалі учасники Революції гідності,

– члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни,

– члени сімей загиблих (померлих) захисників України.

У застосунку

В.о. Мінветеранів Олександр Порхун головною метою нововведення назвав спрощення і прискорення сервісів в е-вигляді та в ЦНАПах. Чиновник заявив про відкриття 869-и Єдиних ветеранських вікон по всій Україні, де можна швидко отримати інформацію та оформити документи.

Також Порхун повідомив про запуск на Тернопільщині та Івано-Франківщині електронної карти вакансій для ветеранів, яка покликана полегшити доступ до працевлаштування.

У застосунку

Для додавання посвідчення ветерана в “Дію” необхідно вдатися до таких дій:

  1. Перегорнути всі документи і натиснути “Додати документ”.
  2. Вибрати “Посвідчення ветерана”, дозволити отримання даних і натиснути “Додати посвідчення”.

Через кілька хвилин документ буде доступний.

Заступник голови постпреда Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Христофорос Політіс зазначив, що підтримка ветеранів є одним із ключових пріоритетів. Спільно з партнерами з уряду, громадянського суспільства та приватного сектору створюються умови та впроваджуються ефективні інструменти для полегшення доступу ветеранів до державних послуг.

Запуск посвідчення ветерана за підтримки Швеції спрощує взаємодію ветеранів та їхніх родин із державою та є важливою частиною процесу інклюзивного оновлення України.

Головні новини: