ГоловнаТехноЯк зарядити ноутбук від пауербанку за відсутності світла

Як зарядити ноутбук від пауербанку за відсутності світла

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Через атаки на енергетичні об’єкти в Україні виник дефіцит енергії, що призвело до введення графіків вимкнення світла в різних регіонах. У таких умовах особливо гостро стоїть питання зарядки ноутбуків для тих, хто працює з дому. Один зі способів розв’язання цієї проблеми – використання пауербанка. Однак для цього необхідно підібрати відповідний пристрій.

Подробиці

Для зарядки ноута в такий спосіб потрібен спеціальний, потужніший пауербанк, оскільки призначені для телефонів стандартні пристрої не підходять. При виборі необхідно орієнтуватися на такі характеристики:

– ємність: від 20 000 мА/год;

– напруга: від 20V;

– вихідний струм: від 2А;

– потужність: від 40W.

У продажу є спеціалізовані пауербанки для ноутбуків, вартість яких у гривнях варіюється в межах ₴1500-7000. Економити на бренді недоцільно, оскільки неякісний аксесуар може не тільки не зарядити ноутбук, а й пошкодити його акумулятор. Перевагу слід віддавати пристроям відомих виробників з хорошими відгуками.

Перед покупкою важливо перевірити сумісність пауербанка з конкретною моделлю ноутбука і наявність відповідного роз’єму. Для сучасних ноутів, як правило, підходять пауербанки з роз’ємом USB Type-C. Для старих же моделей може знадобитися перехідник. Цю інформацію краще уточнювати у консультанта в магазині.

Додатковою перевагою стане наявність у пауербанка захисту від перепадів напруги і надлишкового заряду.

Після вибору і купівлі відповідного аксесуара, можна приступати до зарядки ноутбука. Для цього потрібно під’єднати пристрій до пауербанка і дочекатися повного заряду, на що може знадобитися до кількох годин.

 

Головні новини: