ГоловнаТехноЯк на смартфонах Xiaomi активувати функцію голосового інформування про абонентів

Як на смартфонах Xiaomi активувати функцію голосового інформування про абонентів

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Власники смартфонів екосистеми “Сяомі” отримали можливість дізнаватися авторів вхідних дзвінків без прямого погляду на екран. Для отримання відповідної опції необхідно активувати функцію, яка дозволить пристрою голосно оголошувати ім’я контакту або номер вхідного дзвінка.

Подробиці

Ця функція за замовчуванням відключена в MIUI/HyperOS. Її активація займає мінімум часу і проводиться через стандартний додаток “Телефон”. Це ж ПЗ надає можливість автоматичного блокування рекламних дзвінків.

Для активації функції оголошення ідентифікатора абонента, що телефонує, необхідно виконати кілька простих маніпуляцій у такій черговості:

  1. Зайти в додаток “Телефон”.
  2. Перейти в налаштування через верхнє праве меню в розділ “Оголошення ідентифікатора абонента, що викликає”.
  3. Вибрати опцію “Оголосити ідентифікатор абонента, що викликає”.
  4. Задати бажаний режим роботи функції (“Завжди” або “Тільки при використанні навушників”).

Як на смартфонах Xiaomi активувати функцію голосового інформування про абонентів, що телефонують, зі списку контактів

Вибір режиму “Завжди” означає, що кожного разу, коли користувачеві надходить вхідний дзвінок, смартфон буде голосно оголошувати ім’я контакту або номер телефону. Якщо ж обрано режим “Тільки під час використання навушників”, то оголошення буде здійснюватися тільки в тому випадку, якщо користувач використовує гарнітуру.

Описана функція особливо корисна для користувачів, які часто виконують завдання, що вимагають концентрації уваги, і не можуть відволікатися на перевірку екрана смартфона. Опція також підходить для людей з обмеженими можливостями зору.

Головні новини: