ГоловнаТехноУ Німеччині з'явилася заборона на продаж смартфонів, планшетів та ноутбуків Lenovo та...

У Німеччині з’явилася заборона на продаж смартфонів, планшетів та ноутбуків Lenovo та Motorola

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Результатом нового повороту в патентній суперечці InterDigital проти Lenovo і Motorola стала заборона на продаж у ФРН окремих видів продукції двох останніх компаній, що використовують ключові для мобільного інтернет-зв’язку модулі WWAN. Про відповідне рішення німецького суду стало відомо 11.05.2024.

Детально

Під рестрикцію потрапили смартфони “Мотороли” і вельми представницький перелік пристроїв “Леново”, починаючи від планшетних ПК і закінчуючи ноутбуками, що функціонують у мережах GSM, 5G, UMTS і 4G (LTE).

На момент підготовки матеріалу на німецькому веб-сайті Motorola доступна лише продукція, в якій немає спірної технології. Всі інші товари, яких торкнулася патентна суперечка, з онлайн-ресурсу прибрані.

Німецький суд заборонив продаж на території Німеччини смартфонів, планшетів і ноутбуків Lenovo і Motorola

Суперечка розгорілася навколо умов ліцензування технології WWAN, задіяної в продуктах “Леново” (найвідоміший приклад – смартфон Edge 50 Ultra). Позивач в особі групи InterDigital володіє патентами на це рішення і звинувачує китайського техногіганта в невиконанні вимог щодо виплат за користування технологією. Відповідач, зі свого боку, оскаржує справедливість запропонованих InterDigital умов і готується оскаржити це рішення.

Суперечка зачіпає складні питання стандартних істотних патентів (SEP) і справедливих, розумних і недискримінаційних (FRAND) ліцензійних умов. SEP відіграють важливу роль у ключових функціях мобільного зв’язку, а компанії “а-ля InterDigital” володіють безліччю таких патентів.

Німецький суд заборонив продаж на території Німеччини смартфонів, планшетів і ноутбуків Lenovo і Motorola

Відсутність чітких визначень того, що являє собою принцип FRAND у Європейському Союзі, створює підґрунтя для різноманітних інтерпретацій і подальших дискусій. ФРН стала місцем зосередження цих спорів завдяки сприятливій для позивачів правовій системі в галузі патентних розглядів. Місцеві суди вже випустили низку судових заборон проти компаній на кшталт “Леново” і “Моторола”, заборонивши їм продавати пристрої, що порушують SEP.

На початку травня Перший окружний суд Мюнхена погодився з аргументами InterDigital. Рішення набуло чинності після внесення позивачем застави в обсязі €4 млн. Згідно з вердиктом, “Леново” і “Моторола” не мають права продавати/пропонувати/імпортувати всі види продукції з інструментарієм WWAN, починаючи від смартфонів і закінчуючи ноутбуками з підтримкою GSM, 5G, UMTS і 4G (LTE).

Німецькі підрозділи “Мотороли” і “Леново” прибрали суперечливі вироби зі своїх офіційних сайтів, проте ритейлери продовжують реалізацію запасів зі складів. Після вичерпання німецькі споживачі можуть зіткнутися з труднощами при купівлі товарів зазначених брендів.

 

Головні новини: