ГоловнаТехноАналітики Morgan Stanley назвали найпотужнішу SoC для смартфонів на ринку

Аналітики Morgan Stanley назвали найпотужнішу SoC для смартфонів на ринку

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Аналітики Morgan Stanley визнали Dimensity 9300 найпотужнішою однокристальною системою для мобільних пристроїв на ринку. Це випливає зі звіту, який опинився у розпорядженні Bloomberg.

Подробиці

У документі наголошується, що з кінця червня вартість акцій MediaTek зросла на 40%. При цьому вони продовжують дорожчати. Snapdragon 8 Gen 2 на момент початку продажів коштував 160 USD. Новий флагманський чіп Snapdragon 8 Gen 3 обходиться виробникам смартфонів дорожче. Вартість Dimensity 9300 офіційно досі названа не була. Ходять чутки, що вона відчутно нижча, ніж у конкурента. Через це більшість вендорів робитиме вибір на користь Dimensity 9300, а не флагманського напівпровідникового рішення від Qualcomm.

Компанія MediaTek займає на ринку мобільних SoC близько 20%. Згідно з прогнозом аналітиків наступного року її ринкова частка зросте до 30-35%. Обсяг поставок напівпровідникових рішень для смартфонів досягне 20 млн. одиниць, що стане новим абсолютним рекордом.

Аналітики Morgan Stanley назвали найпотужнішу SoC для смартфонів на ринку

Капіталізація MediaTek становить 47 млрд USD. Це втричі менше, ніж у чіпмейкер Qualcomm. Водночас MediaTek є другим за величиною виробником чіпів на Тайвані після TSMC.

Головні новини: