ГоловнаТехноНазваний виробник флагманських SoC Snapdragon 8 Gen 4 та Dimensity 9400

Названий виробник флагманських SoC Snapdragon 8 Gen 4 та Dimensity 9400

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Незважаючи на успіхи Samsung щодо освоєння нових технологічних процесів для виробництва напівпровідникових виробів, всесвітньо відомі чіпмейкери не поспішають укладати з нею контракти на випуск флагманських SoC. Цього тижня стало відомо, що Qualcomm та MediaTek зробили вибір на користь тайванської напівпровідникової кузні TSMC.

Подробиці

Обидва чіпмейкери вирішили виготовляти флагманські однокристальні платформи наступної генерації за нормами техпроцесу N3E. До речі, за ними випускаються чіпи для Apple. Таким чином, контрактним виробником, який візьме на себе виробництво Snapdragon 8 четвертої генерації та Dimensity 9400, стане TSMC. Відомо, що південнокорейська корпорація отримає замовлення на виробництво менш продуктивних однокристальних систем Qualcomm і MediaTek.

Наявні у розпорядженні TSMC виробничі потужності дозволяють випускати за нормами 3-нм техпроцесу щомісяця по 70 тис. пластин. До кінця 2024 року контрактний виробник чіпів з Тайваню розраховує збільшити цей показник до 100 тис. пластин. На даний момент техпроцес N3E забезпечує TSMC 5% доходів. Наступного року частка доходів компанії від випуску чіпів з цього техпроцесу зросте до 10%.

Головні новини: