ГоловнаТехноGoogle заплатила Samsung мільярди доларів за використання своїх сервісів на смартфонах Galaxy

Google заплатила Samsung мільярди доларів за використання своїх сервісів на смартфонах Galaxy

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Під час нещодавнього антимонопольного розгляду спору між Google і Epic Games стало відомо, що американський техногігант за 4 роки заплатив південнокорейській корпорації Samsung суму в розмірі $8 млрд за утримання за замовчуванням на смартфонах сімейства Galaxy своїх ключових сервісів, включно з Google Search/Google Assistant/Google Play Store.

Подробиці

Це стратегічне партнерство, яке деякі з експертів поспішили охрестити банальним хабарем, спрямоване на зміцнення присутності Google в екосистемі Android і недопущення просування сервісів-конкурентів.

Обговорювана ініціатива, відома під назвою Project Banyan, – одна зі складових стратегії Google, спрямованої на збереження домінуючого становища власних сервісів на пристроях під управлінням “зеленого робота”.

Подробиці про $8-мільярдний платіж стали надбанням громадськості під час свідчень Джеймса Колотуроса, який обіймає посаду віце-президента Google з партнерських відносин. У рамках антимонопольного розгляду, що проходить у суді, функціонер заявив, що понад 50% доходів гуглівський магазин додатків Play Store отримав завдяки пристроям Samsung. Це підтверджує ключову роль південнокорейців у структурі прибутку Google.

У рамках угоди американський техногігант закликав південнокорейського виробника смартфонів не розміщувати магазин Galaxy Store на домашніх екранах пристроїв (на цю пропозицію Samsung відповів відмовою).

Проте стратегія Google з утримання домінуючого становища своїх сервісів забезпечує підтримання конкурентоспроможності Android відносно продуктів Apple.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: