ГоловнаТехноКитайські техногіганти відмовляються від Android на користь HarmonyOS

Китайські техногіганти відмовляються від Android на користь HarmonyOS

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Китайські техногіганти на кшталт JD.com, Meituan, NetEase та низка інших ухвалили рішення про відмову від операційки Android на користь альтернативи HarmonyOS від земляків із корпорації Huawei.

Подробиці

Відмова від американського рішення позиціонується як стратегічний крок, спрямований на зниження залежності від Android після надмірного захоплення США санкційною риторикою.

Компанія Meituan, зокрема, відкрила вакансії інженерів з інфраструктури HarmonyOS і пропонує конкурентоспроможні зарплати для компетентних розробників. Платформа JD.com і група NetEase також почали залучати програмістів для створення додатків на базі HarmonyOS для смартфонів виробництва Huawei.

Перераховані вище кроки підкреслюють успіхи корпорації “Хуавей”, що перебуває під санкціями США, у просуванні фірмової операційки HarmonyOS, яка не так давно оновила рекорд популярності (встановлена на понад 700 мільйонах пристроїв). Програми для ОС китайського гранда створюють понад 2,2 мільйона сторонніх розробників.

Остаточний розрив з Android може відбутися в першому триместрі 2024 року завдяки дебюту кардинально нової версії хуавеївської прошивки під назвою HarmonyOS Next. Цей варіант не матиме взаємозв’язку з додатками на базі “зеленого робота”.

Рішення китайських технологічних титанів відійти від Android і перейти до HarmonyOS свідчить про зростаючий вплив і привабливість альтернативних технологічних екосистем у Китаї, зазначають експерти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: