ГоловнаТехноYouTube може стати фігурантом кримінального провадження через «шпигунство»

YouTube може стати фігурантом кримінального провадження через «шпигунство»

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Алекс Ханфф, працюючий консультантом по конфіденційності, повідомив про подачу кримінальної скарги відносно YouTube на підставі ірландського закону про зловживання комп’ютерами. Це може привести до відкриття кримінального провадження проти відеохостингу. Підставою для подачі скарги послужили інструменти, які використовуються YouTube для виявлення блокувальників реклами.

Подробиці

За словами Ханффа, поліція Ірландії прийняла на розгляд подану їм скаргу. Йому було запропоновано надати правоохоронцям додаткову інформацію.

У документі відзначається, що блокувальники реклами виявляються YouTube за допомогою незаконних скриптів. Позиція заявника зводиться до того, що подібна практика нічим не відрізняється від шпигунства. Чоловік назвав скрипт YouTube «шпигунським софтом», який впроваджується без відома користувачів з метою відстежування їх активності.

Не так давно у рамках боротьби з блокувальниками реклами відеохостинг почав блокувати перегляд відео користувачам, що їх використовують. Щоб продовжити перегляд, вони повинні відключити блокувальник реклами або придбати підписку YouTube Premium.

Головні новини: