ГоловнаТехноApple працює над власним процесором для покращення можливостей камери в iPhone

Apple працює над власним процесором для покращення можливостей камери в iPhone

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Apple розробляє вбудований провайдер сигналів зображення (ISP) для поліпшення можливостей оптики iPhone. Цей чіп заплановано до запуску в серійне виробництво у II половині 2026 року. Складання процесора, з високою часткою ймовірності, буде довірено чипмейкеру TSMC, стверджують китайські ЗМІ.

Детально

ISP відіграє важливу роль у фотозйомці смартфонів, обробляючи дані з камери шляхом перетворення їх у якісні зображення. Йдеться про HDR-обробку, корекцію експозиції, підвищення різкості, шумозаглушення та інші процеси.

Наразі “яблучники” використовують для айфонів провайдери виробництва компанії Sony. Розробка власного ISP дасть змогу скоротити залежність Apple від японського бренду і здобути більш повний контроль над обробкою зображень.

На поточний момент Apple ніяк не відреагувала на оприлюднені китайськими ЗМІ відомості. Експерти, зі свого боку, зазначають, що новий провайдер ISP стане значним поліпшенням технології камер iPhone і надасть Apple більший контроль і можливість оптимізації процесів обробки зображень.

Стрічка новин: