ГоловнаТехноЄС закликав корпорацію Apple «відкрити ворота конкурентам»

ЄС закликав корпорацію Apple «відкрити ворота конкурентам»

Єврокомісар Тьєррі Бретон звернувся до Тіма Кука з публічним закликом зробити екосистему Apple більш відкритою для конкуруючих компаній. Не так давно Бретон зустрівся в Брюсселі з гендиректором корпорації. Після зустрічі він зробив заяву про те, що після впровадження USB-C великим компаніям на кшталт Apple слід відкрити ворота конкуруючим гравцям, як того вимагає закон DMA.

Подробиці

Йдеться про браузери, електронні гаманці, магазини додатків тощо. Власники iPhone повинні мати доступ до послуг вендорів, які конкурують з Apple. Закон DMA був прийнятий євродепутатами з метою обмеження впливу технологічних гігантів. Відповідно до його положень Apple зобов’язана надати користувачам можливість завантажувати додатки зі сторонніх магазинів. На думку експертів, ця вимога буде виконана Apple шляхом випуску спеціального оновлення для користувачів з ЄС. В інших регіонах присутності корпорації нічого не зміниться.

Керівництво Apple пояснює закритість своєї екосистеми прагненням забезпечити користувачам безпеку та конфіденційність. Останні заяви Бретона в корпорації поки що ніяк не прокоментували.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно