ГоловнаТехноXiaomi CyberDog 2: компактний робот-собака презентований офіційно

Xiaomi CyberDog 2: компактний робот-собака презентований офіційно

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

“Сяомі” представила оновленого робопса CyberDog 2, який став потужнішим, компактнішим і розумнішим.

Подробиці

Вага новинки – 8,9 кіло, висота – 36,7 см. Такі габарити та реалістичний дизайн надають пристрою схожості з маленькою породою собаки. Ключовою особливістю CyberDog 2 є первинний мозок із процесором NX, здатним виконувати 21 мільярд операцій на секунду. Новинка оснащена додатковими чіпами для “злиття своїх почуттів” і прийняття рішень. Система штучного інтелекту включає 30,000 віртуальних моделей для більш швидкого навчання.

Xiaomi CyberDog 2: компактний робот-собака презентований офіційно

Для сприйняття навколишнього світу CyberDog 2 обладнаний 19 датчиками, включно з RGB-камерою, ШІ-камерою, датчиком глибини, сенсорами “риб’яче око”, датчиком сили, ультразвуковим датчиком, камерою TOF, двома чипами з ультраширокосмуговим зв’язком, інерційними датчиками, чотирма мікрофонами, підтримкою голосового алгоритму Xiaomi IA та сумісністю з пристроями IoT.

У русі робота використані сервоприводи авторства “Сяомі”, які забезпечують вищий крутний момент і точне управління. Завдяки такому інструментарію, робот здатний виконувати динамічні рухи, має системи захисту та відновлення після падінь, і може розвивати максимальну швидкість 1,6 м/с. (проти 3,2 м/с. у повногабаритної старшої моделі).

Xiaomi CyberDog 2: компактний робот-собака презентований офіційно

У CyberDog 2 включено понад 100 інтерфейсів з відкритим вихідним кодом. Робот здатний виконувати різні трюки (стрибати, ходити за господарем, долати перешкоди, обходити перепони і навіть кататися на ковзанах). Якщо ж апарат все таки впаде, то одразу ж повернеться у вихідне положення, запевняє глава розробника Лей Цзюнь.

Вартість компактної версії CyberDog становить ¥12 999, що еквівалентно $1785.

Стрічка новин: