ГоловнаТехноPanasonic вступила в правове протистояння з компаніями Oppo і Xiaomi

Panasonic вступила в правове протистояння з компаніями Oppo і Xiaomi

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Японська корпорація Panasonic розпочала юридичні процедури щодо компаній Oppo і Xiaomi, звинувативши їх у використанні її патентів у смартфонах без дозволу.

Подробиці

Йдеться про документи, пов’язані з технологіями 4G. Японці вимагають компенсацію за шкоду і припинення використання патентів відповідачами. Позов подано до нещодавно створеної Євросоюзом Єдиної патентної палати (скор. ЄПП).

Претензії пов’язані з чотирма патентами, які Panasonic вважає невід’ємними для стандартів мобільного зв’язку 4G і 5G.

– Відповідачі незаконно скористалися напрацюваннями японського гранда, – стверджують юристи з німецького адвокатського бюро Kather Augenstein, які представляють інтереси позивача.

Справи розглядаються на місцевих підрозділах ЄПП у Мангеймі та Мюнхені. Це перша велика кампанія із судового захисту невід’ємних патентів (SEPs) у рамках ЄПП.

Справа також може мати широкий вплив на мобільну індустрію, зокрема спонукати інших власників SEPs подавати позови про порушення їхніх прав і стимулювати виробників мобільних телефонів вживати заходів для забезпечення відповідності своїх продуктів SEPs.

Крім позовів про порушення, Panasonic також прагне отримати від ЄПП підтвердження, що чотири оспорюваних патенти дійсно невід’ємні для стандартів мобільного зв’язку 4G і 5G.

Стрічка новин: