ГоловнаТехноНазвано основні відмінності дорогих смартфонів Xiaomi від дешевих

Названо основні відмінності дорогих смартфонів Xiaomi від дешевих

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Смартфон Xiaomi вартістю 10 000 грн мало чим відрізняється від смартфона за 40 000 грн. Флагманські моделі комплектуються поліпшеними дисплеями, більш продуктивними процесорами і АКБ з підтримкою швидкісної зарядки. Водночас між смартфонами з різних цінових сегментів є менш очевидні відмінності.

Матеріал корпусу

Для виробництва корпусів для дешевих смартфонів компанія Xiaomi завжди використовує пластик. Версії Lite і Pro комплектуються задніми панелями зі скла. Ідеальне поєднання скла і металу можна зустріти лише у флагманських моделей на кшталт Xiaomi 13 Ultra.

Екрани топових моделей захищені склом виробництва Corning останньої генерації. У бюджетних моделях для цих цілей застосовуються старіші версії захисного скла. Захист корпусу у флагманів відповідає IP68, тоді як у бюджетників він не вищий за IP54.

Функціональність

Xiaomi цілеспрямовано прибирає з MIUI для бюджетників корисні функції. Це робиться для того, щоб зробити їх привілеєм флагманських моделей. Наприклад, недорогі смартфони не підтримують суперобої і технологію AoD.

Кількість оновлень

Флагманські апарати Xiaomi отримують великі оновлення протягом трьох років. Для бюджетних моделей терміни отримання оновлень не встановлюються. Як показує практика, за життєвий цикл нову версію Android вони отримують двічі. Апдейти безпеки випускаються для недорогих моделей не більше трьох років.

Бездротова зарядка

Можливість безконтактного заповнення заряду АКБ доступна тільки власникам найдорожчих смартфонів. Як приклад можна навести лінійку Xiaomi 13.

Гарантійні зобов’язання

Власникам флагманських смартфонів Xiaomi доступна програма VIP-привілеїв. По суті, вона є розширеною гарантією, яка включає в себе:

  • Гарантійне обслуговування протягом двох років.
  • Безкоштовну заміну дисплея в перші шість місяців після придбання апарата.
  • Один безкоштовний ремонт поза гарантійними зобов’язаннями протягом року
  • після придбання смартфона.
  • Виділену гарячу лінію.
  • Видачу підмінного апарату на час ремонту.

На цьому відмінності топових моделей від бюджетників, звісно, не закінчуються. Флагмани можуть мати й інші преміальні “фішки”, які відсутні в “народних” смартфонах.

Стрічка новин: