ГоловнаТехноApple почне комплектувати iPhone знімними акумуляторами

Apple почне комплектувати iPhone знімними акумуляторами

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

На момент зародження ринку смартфонів встановлювані в них акумулятори були знімними. Згодом виробники відмовилися від такого компонування мобільних пристроїв. Сьогодні смартфон зі знімною АКБ є великою рідкістю. Тим часом уже 2027 року світові вендори будуть змушені повернутися до колишньої практики. Корпорація Apple винятком у цьому відношенні не стане.

Подробиці

Річ у тім, що в 2027 році почне діяти проголосований євродепутатами закон, який зобов’язує виробників електроніки встановлювати в неї знімні батареї. Поряд із цим, документ передбачає введення нового маркування. На АКБ почнуть вказувати ємність, термін служби і хімічний склад.

Законопроект має на меті створення в Європі економіки замкнутого циклу. Знімні акумулятори можна буде переробляти. Витягнуті з них матеріали виробники використовуватимуть повторно. Дія нового закону поширюватиметься тільки на держави ЄС, проте навряд чи великі виробники на кшталт Apple і Samsung стануть випускати смартфони у двох версіях – для європейського та міжнародного ринків. Найімовірніше, що знімний акумуляторний блок буде зведено в ранг уніфікованого стандарту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Головні новини: