Техно

“Дочка” Samsung презентувала 12,4-дюймову OLED-панель рулонного типу

Бренд “Самсунг Дисплей” представив гнучкий OLED-екран Rollable Flex, здатний розгортатися від 4,9 см до 25,44 см. Місцем презентації стала виставка Display Week 2023, що проходить у Лос-Анжелесі.

Подробиці

Дисплей Rollable Flex може згортатися і розгортатися “за О-подібною віссю, подібно до сувою”, збільшуючи/зменшуючи свій розмір майже в 5,2 раза.

– Головна “родзинка” в тому, що нам вдалося перетворити незручний дисплей великого розміру на портативний форм-фактор рулонного типу, – заявили піарники компанії-виробника без уточнення характеристик.

Разом з Rollable Flex компанія Samsung Display показала ще одну цікаву панель під назвою Sensor OLED Display з опцією зчитування відбитків пальців і вимірювання кров’яного тиску без використання зовнішнього модуля.

За запевненнями розробників, новинка “може розпізнавати відбитки пальців у будь-якому місці екрана”, що є значним поліпшенням порівняно з вбудованими в дисплей сканерами TouchID, які можна побачити на більшості актуальних смартфонів.

– Sensor OLED Display зробить процес розблокування за відбитком пальця ще швидшим, – наголошується в повідомленні.

Интересное:

Цей продукт також здатний відстежувати кров’яний тиск, частоту серцевих скорочень і рівень стресу. Спеціальний датчик моніторить зміни в кількості вловлюваного OLED-екраном світла і відстежує динаміку скорочення/розслаблення кровоносних судин усередині пальця.

– Дисплей може запропонувати точніші показники артеріального тиску, якщо до екрана одночасно докласти два пальці обох рук, – пояснили представники “Самсунг Дисплей”, зазначивши при цьому здатність новинки не менш ефективно працювати з одним пальцем будь-якої руки.

Нова технологія може привнести в смартфони функції здоров’я, які зазвичай використовуються в смарт-годинниках, вважають експерти.

Третя представлена південнокорейцями новинка – OLED-панелі Flex In & Out з опцією складання назовні і всередину. Це рішення може усунути необхідність у невеликих накладних дисплеях, підвищуючи тим самим функціональність смартфонів і даючи змогу розробникам зробити корпуси телефонів ще більш тонкими.

На Display Week також будуть представлені OLED-панелі Flex Hybrid і Slidable Flex Solo. Перша з них поєднує в собі технології складання/розсування для “втискування” великої панелі в компактний форм-фактор, а друга дає змогу перетворювати 13-дюймовий планшет на 17-дюймовий.

Поделиться

Последние новости:

Пентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

Міноборони США уклало договір із групою SARA (акронім від Scientific Applications and Research Associates) на…

05.05.2024

Пентагон готовит для нужд ВСУ авиабомбы для ударов по российским системам РЭБ

Минобороны США заключило договор с группой SARA (акроним от Scientific Applications and Research Associates) на…

05.05.2024

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його…

05.05.2024

14 скрытых функций калькулятора в смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS и MIUI, наряду со стандартными математическими возможностями, обладает множеством функций, что делает его…

05.05.2024

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком…

05.05.2024

Серия планшетов Xiaomi Pad 7 дебютирует позже ожидаемого и преподнесет «несколько сюрпризов»

Дебют семейства планшетов Xiaomi Pad 7 состоится позже, чем планировалось, однако дополнительное ожидание с лихвой…

05.05.2024