Військові технології

Скорострільні системи ППО Skynex від Rheinmetall уже в Україні

Німецькі системи ППО Skynex заступили на бойове чергування в Україні. Про це Денис Шмигаль повідомив під час візиту на оборонне підприємство Rheinmetall Italia.

Детально

Воно є дочірньою структурою німецького концерну Rheinmetall. Підприємство спеціалізується на випуску сучасних систем ППО, зокрема Skynex. За словами прем’єра, українська армія потребує ефективної антидровоної зброї. Скорострільні комплекси Skynex дадуть змогу зберегти в цілісності важливу інфраструктуру і десятки життів українських громадян.

Батареї Skynex уже перебувають на бойовому чергуванні. Шмигаль подякував союзникам України за підтримку. Чиновник зазначив, що зараз офіційний Київ працює над тим, щоб збільшити кількість таких систем на озброєнні ЗСУ.

Интересное:

У грудні минулого року стало відомо, що концерн Rheinmetall виготовить спеціально для України два зенітні комплекси Skynex. Вони належать до класу систем ППО ближнього радіусу. Для перехоплення крилатих ракет і безпілотників у Skynex використовуються 35-мм боєприпаси. Вартість однієї установки становить 182 млн EUR.

Ефективна дальність стрільби 35-мм гармати Oerlikon Mk3 становить 4 000 км. Протягом хвилини вона здатна робити 1 000 пострілів. Повітряні цілі виявляються гарматним комплексом за допомогою радара стеження X-Band. Він може робити це в автоматичному режимі.

Поделиться

Последние новости:

Германская компания передаст на нужды ПВО Украины новую партию радаров воздушного наблюдения

Немецкая компания Hensoldt готовится совершить очередной значимый шаг в укреплении безопасности Украины. Суть принятого накануне…

04.05.2024

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024