Техно

Експерти пояснили різницю між 108 і 48 Мп фотокамерами під час 12 Мп зйомки

Камери з роздільною здатністю 48, 64 і 108 Мп давно перестали бути атрибутами флагманів. Зараз їх можна зустріти в доступних за ціною пристроях. Мало хто знає, що за замовчуванням фотозйомка ведеться в 12 Мп роздільній здатності. Експерти пояснили, чим відрізняються 108 і 48 Мп фотокамери при 12 Мп зйомці.

Детально

Основним елементом будь-якої камери є матриця, що складається з крихітних шматків кремнію (пікселів). Світло, яке вони вловлюють, перетворюється на зображення. Багато хто думає, що фактична роздільна здатність фотокамери залежить від кількості пікселів. Насправді це не так.

Интересное:

Необхідність розміщення камери в компактному пристрої змушує виробників зменшувати розміри пікселів. Це призводить до зниження їхньої світлочутливості. Наприклад, розмір пікселів у 108 Мп камері Isocell HM2 виробництва Samsung становить 0,7 мкм. Може здатися, що з таким розміром пікселів камера свідомо не в змозі робити якісні фотознімки за недостатнього освітлення. Тим часом Isocell HM2 чудово справляється з цим завданням завдяки технології піксельного біннінгу.

Вона дає змогу об’єднувати кілька сусідніх пікселів у “суперпіксель”. У результаті світлочутливість камери зростає. Пікселі об’єднуються на програмному, а не на фізичному рівні. За це відповідають “розумні” алгоритми. Основна відмінність 108 Мп камери від 48 Мп полягає в тому, що в першому випадку за допомогою бінінгу в “суперпіксель” об’єднуються три пікселі, а в другому – два. Наприклад, у Xiaomi 11T, в якому встановлено 108 сенсор Isocell HM2, величина пікселя збільшується з 0,7 до 2,1 мкм. Своєю чергою, у OnePlus Nord з 48 Мп сенсором вона зростає з 0,8 до 1,6 мкм. При цьому підсумкова роздільна здатність у камер обох мобільних пристроїв стає однаковою (12 Мп).

Последние новости:

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024