Військові технології

Стали відомі характеристики турецького клону Shahed-136

Robit Technology розкрила технічні характеристики дрона Azab, який є турецьким аналогом Shahed-136. Він був випущений компанією у двох модифікаціях: T150 і T200.

Подробиці

Журналісти Defence Turk поспілкувалися з Сельчуком Фіратом. У Robit Technology він керує підрозділом безпілотників. Топменеджер повідомив, що обидві моделі дрона отримали систему автопілотування. У ручному режимі ними можна керувати за допомогою наземної станції.

Виробництво Azab локалізовано в Туреччині на 90%. Компанія-виробник закуповує в іноземних постачальників тільки мікросхеми. Дрони комплектуються двигуном ERIN Motor.

Модель T150 має 1,5-метровий розмах крила. Маса дрона становить 7 кг. Він може нести на борту до 3 кг корисного навантаження. Зображення з камери безпілотник передає на 150 км.

Интересное:

T200 має 2-метровий розмах крила. Злітна маса БПЛА становить 50 кг. Він може брати на борт 15 кг корисного навантаження. Azab T200 характеризується малою радіолокаційною помітністю. Із землі дроном можна керувати на відстані до 200 км. За GPS-координатами він здатний пролетіти щонайменше 500 км. Під час польоту дрон розвиває швидкість 270 км/год.

Основними відмінностями Azab від Shahed є менша вантажопідйомність і дальність польоту. За цими показниками турецький безпілотник поступається іранському дрону. До сильних сторін Azab відносяться наявність можливості ручного управління і модульна конструкція, що дає змогу встановлювати різні боєприпаси (гранати для РПГ, мінометні снаряди та ін.).

Поделиться

Последние новости:

Названо три смартфони Xiaomi, від покупки яких краще утриматися

Три моделі смартфонів екосистеми "Сяомі" більше не отримують оновлення та підтримку. Потенційні покупці повинні враховувати…

06.05.2024

Названы три смартфона Xiaomi, от покупки которых лучше воздержаться

Три модели смартфонов экосистемы «Сяоми» больше не получают обновления и поддержку. Потенциальные покупатели должны учитывать…

06.05.2024

На Полтавщині селяни збунтувалися проти «Водафону»

Конфлікт у селі Заріг Полтавської області, пов'язаний із будівництвом базової станції мобільного зв'язку "Водафон", триває.…

06.05.2024

На Полтавщине взбунтовались против базовой станции «Водафона»

Конфликт в селе Зарог Полтавской области, связанный со строительством базовой станции мобильной связи "Водафон", продолжается.…

06.05.2024

Бюджетний флагман Xiaomi 15 з HyperOS: названо терміни прем’єри в Китаї та за його межами

Смартфон Xiaomi 15 може бути анонсовано протягом найближчого півріччя, інформує Gizmochina з посиланням на неназваних…

06.05.2024

Бюджетный флагман Xiaomi 15 с HyperOS: названы сроки премьеры в Китае и за его пределами

Смартфон Xiaomi 15 может быть анонсирован в течение ближайшего полугодия, информирует Gizmochina со ссылкой на…

06.05.2024