Рейтинги

Експерти прогнозують зниження світових продажів смартфонів у 2023 році

Глобальний ринок смартфонів зіткнеться з істотним падінням поставок за підсумками цього року. Відповідний прогноз озвучили фахівці IDC.

Детально

Згідно з опублікованим напередодні звітом, падіння відвантажень “розумних” телефонів у звітний період складе мінімум 1,1% (до 1,19 млрд штук). Заявлені причини негативної динаміки – слабкий попит, низька купівельна активність і тривале відновлення ринку.

Злам негативної тенденції можливий не раніше майбутнього року.

IDC повідомляє, що реальне відновлення поставок смартфонів очікується не раніше 2024 року. Індекс сумарного середньорічного темпу приросту (CAGR) у найближчу п’ятирічку не перевищить 2,6%, вважають соціологи.

Интересное:

Із прогнозованих на цей рік 1,19 млрд. пристроїв андроїд-виробники випустять 967,7 млн. одиниць. Частка, що залишилася, дістанеться Apple.

Згідно зі звітом, частка девайсів із 5G до кінця грудня сягне 62%. У 2027 р. показник збільшиться до 83%.

Приріст очікується і в сегменті складних смартфонів (до 22% частки ринку у звітний період або +50% щодо 2022-го). Причина оптимізму щодо “розкладачок” – здешевлення пристроїв унаслідок зростання конкуренції.

Також фахівці компанії прогнозують перше з 2019 року падіння цін на смартфони до $376 до кінця грудня (-39 доларів порівняно із середньою роздрібною ціною на кінець 2022-го).

Додатковий оптимізм вселяють новини про поступовий вихід китайських заводів на повну потужність (починаючи з так званої “пандемії” коронавірусу, фабрики Піднебесної були або закриті, або виробляли істотно менше продукції).

Последние новости:

Стартап із Каліфорнії готовий поставити Україні передову лінійку озброєних БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсував запуск передового сімейства безпілотних літальних апаратів для зміцнення обороноздатності України. Нова…

04.05.2024

Стартап из Калифорнии готов поставить Украине передовую линейку вооруженных БПЛА

Стартап Feloni Aero анонсировал запуск передового семейства беспилотных летательных аппаратов для укрепления обороноспособности Украины. Новая…

04.05.2024

POCO F6 тепер готовий до глобальної прем’єри: характеристики екрану, батареї та процесора

POCO F6 готовий до офіційного запуску після отримання останньої сертифікації, що підтверджує характеристики пристрою. Подробиці…

04.05.2024

POCO F6 теперь готов к глобальной премьере: характеристики экрана, батареи и процессора

POCO F6 готов к официальному запуску после получения последней сертификации, подтверждающей характеристики устройства. Подробности Новая…

04.05.2024

Мобільний оператор «Київстар» у перший день травня вніс корективи до тарифів: що змінилося

"Київстар" оголосив про внесення змін до деяких фірмових тарифних планів, що стосуються домашнього інтернету в…

04.05.2024

Мобильный оператор «Киевстар» в первый день мая внес коррективы в тарифы: что изменилось

"Киевстар" объявил о внесении изменений в некоторые фирменные тарифные планы, касающиеся домашнего интернета в рамках…

04.05.2024