ГоловнаТехноЗМІ: індійські постачальники Apple не відповідають стандартам якості

ЗМІ: індійські постачальники Apple не відповідають стандартам якості

Apple зіткнулася з несподіваною проблемою під час спроби відмовити від послуг китайських контрагентів: перенесення частини потужностей до Індії призвело до падіння якості продукції, що виготовляється. Відповідну інформацію оприлюднила Financial Times.

Детально

Індійський партнер “яблучників” виробляє корпуси для iPhone з 50% браку. Головна причина цього – “відсутність того ставлення до справи, яке є у китайських постачальників”, заявив журналістам видання один з інженерів Apple на умовах анонімності.

Відтворити китайський ланцюжок поставок Apple в Індії – завдання не з легких, оскільки низькі обсяги виробництва стали серйозною проблемою для компанії. На заводі з виробництва корпусів для iPhone, яким управляє індійський конгломерат Tata, тільки половина вироблених компонентів має прийнятну якість.

Спочатку передбачалося, що індійські компанії швидко адаптуються до стандартів Apple, проте реалії виявилися далекими від очікуваних. Технпідприємець Вівек Вадхва вважає, що в індійських постачальників може піти на це не менше 3 років.

Apple також може знадобитися адаптація до бюрократичного уряду Індії, оскільки Вадхва запропонував інженерам компанії навчитися мистецтву “робити як треба” або долати перешкоди.

Проте, перспективи перенесення значної частини виробництва iPhone в Індію в середньостроковій перспективі залишаються хорошими: за останніми оцінками, 25% світового виробництва буде здійснюватися в Індії до 2025 року, а 50% – до 2028 року. Із запуском Apple iPhone 15 наприкінці цього року, компанії доведеться значно збільшити темпи виробництва протягом наступних кількох місяців.

Важливо відзначити, що нові операції з постачання Apple в інших країнах не можуть зрівнятися з тими, які десятиліттями відточувалися в Китаї. У результаті в майбутньому можуть виникнути аналогічні проблеми з постачальниками “яблучників” у В’єтнамі та інших країнах.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно