ГоловнаТехно"Розумний" годинник Apple плутає гірськолижний спорт з автомобільними аваріями

“Розумний” годинник Apple плутає гірськолижний спорт з автомобільними аваріями

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Програмне забезпечення годинника Apple Watch завдає головного болю лижникам, сприймаючи спуски з гори за автомобільні аварії та автоматично направляючи виклики в службу порятунку 911. Відповідні скарги надходять як від любителів зимових видів спорту, так і від співробітників надзвичайних служб.

Подробиці

І ті, й інші змушені мати справу з наручним компаньйоном, що дратує. Служба підтримки Apple завалена скаргами з вимогами якнайшвидше “вирішити складну і комплексну проблему”.

Автори звернень зазначають, що призначена для виявлення падінь і зіткнень під час керування автотранспортом, катання на лижах або сноуборді “розумна” система самостійно ініціює зворотний відлік, який призводить до дзвінка в службу порятунку. Власники Apple Watch часто не можуть своєчасно відреагувати на сигнали, що передують дзвінку, і запобігти йому.

За даними New York Times, у період з 13 до 22 січня відділ екстрених служб округу Самміт, штат Колорадо, отримав 185 неправильних повідомлень про ДТП. Повідомляється, що Apple звернула увагу на цю проблему і працює над її вирішенням. Представник “яблучників”, зокрема, заявив про те, що компанія в курсі того, що “в деяких ситуаціях відбувається помилковий виклик екстрених служб”.

Примітно, що раніше на аналогічні збої функції виявлення зіткнень в iPhone 14 скаржилися представники екстрених служб Японії.

Спікери Apple на виправдання свого роботодавця заявляють, що в переважній більшості випадків функції екстреного сповіщення Apple Watch і iPhone 14 “працювали як годиться і забезпечували своєчасне сповіщення екстрених служб у реальних надзвичайних ситуаціях”.

Стрічка новин: