ГоловнаТехноQualcomm розкрила характеристики Snapdragon 8cx Gen 4, який стане конкурентом для M2...

Qualcomm розкрила характеристики Snapdragon 8cx Gen 4, який стане конкурентом для M2 Pro

Qualcomm має намір випустити свій новітній чіпсет Snapdragon 8cx Gen4 для ноутбуків під кодовою назвою Hamoa в 2024 році. Очікується, що він перевершить чіпсети Apple серії M. Qualcomm вже провела внутрішні випробування з перспективними результатами.

Подробиці

Snapdragon 8cx Gen4 матиме до 8 високопродуктивних ядер з тактовою частотою 3,4 ГГц та 4 енергоефективних ядра з тактовою частотою 2,5 ГГц. Ці ядра будуть засновані на ядрах користувача Oryon на базі Nuvia Phoenix. Qualcomm перевірить кілька комбінацій, перш ніж підтвердити продаж виробникам ноутбуків.

Кожне з 4 ядер чіпа є блоком. Кожен блок має 12 МБ загального кешу L2, що у сумі забезпечує 36 МБ кеш-пам’яті L2. Крім того, чіп матиме 8 МБ кеш-пам’яті L3, 12 МБ кеш-пам’яті системного рівня та 4 МБ кеш-пам’яті графічного процесора.

Що стосується пам’яті, SoC підтримуватиме до 64 ГБ 8-канальної оперативної пам’яті LPDDR5X з частотою 4200 МГц. Це забезпечить достатньо пам’яті для багатозадачності та запуску ресурсомістких додатків.

Snapdragon 8cx Gen4 також буде оснащений потужним графічним процесором Adreno 740, запозиченим у Snapdragon 8 Gen2. Цей графічний процесор буде підтримувати бібліотеки DirectX 12, OpenCL, DirectML та Vulkan 1.3. Він також зможе одночасно керувати двома дисплеями 4K та одним дисплеєм 5K. Усього до ноуту можна буде підключити три дисплеї.

Чіп також підтримуватиме декодування 4K@120 FPS та кодування 4K@60 FPS з використанням кодека AV1. Це робить його ідеальним вибором для редагування відео, як і чіпи Apple M. Крім того, чіп підтримуватиме додатковий графічний процесор з підключенням через PCIe 4.0.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як звільнити до 60% пам’яті смартфонів Xiaomi шляхом архівування програм

Смартфони екосистеми "Сяомі" відомі інноваційними функціями і широкими можливостями налаштування. Однією з найприкметніших опцій є можливість архівування додатків, що дає змогу звільняти значну кількість...

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на певні ринки Азії та низку європейських країн (на території...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...