ГоловнаТехноApple представила тріо додатків, які остаточно замінять iTunes для Windows

Apple представила тріо додатків, які остаточно замінять iTunes для Windows

Apple готується відмовитися від iTunes на останній Windows-платформі. Про відповідне рішення “яблучників” проговорилися представники корпорації “Майкрософт”.

Подробиці

Купертинці у 2019 році припинили випуск музичного плеєра iTunes для macOS, розділивши його функціональні можливості між чотирма ПЗ у macOS Catalina. При цьому для користувачів Windows з великими локальними медіатеками і для тих, хто хотів створити резервну копію своїх пристроїв iDevices або підписатися на Apple Music, iTunes продовжував працювати, отримуючи незначні оновлення в режимі обслуговування для підтримки сумісності з пристроями і сервісами Apple.

У рамках нової попередньої збірки Windows 11 для інсайдерів було оголошено, що попередні версії нових Apple Music/Apple TV/Apple Devices вже можна “заливати” з Microsoft Store.

Програми Apple Music і Apple TV працюють з музичними і відео функціями iTunes, як і на macOS, надаючи доступ до сервісів підписки Apple Music і Apple TV+.

Застосунок Apple Devices використовується для створення локальних резервних копій пристроїв, аварійного оновлення програмного забезпечення, синхронізації локальних медіа-файлів та інших дій із під’єднаним до комп’ютера iDevice (у macOS аналогічну функціональність додали в Finder, а не винесли в окремий застосунок, – ред.).

Зараз у разі встановлення будь-якого або всіх трьох цих додатків використовувати iTunes не вийде (для відновлення доступу зазначені програми доведеться видалити).

iTunes підтримує дві речі в Windows, з якими нові додатки не взаємодіють: подкасти та аудіокниги. На поточний момент не зовсім зрозуміло, чи планують “яблучники” запускати версії Apple Podcasts або Books для Windows, чи буде цю функціональність додано до додатка Apple Music для Windows, або ж Apple має намір покладатися на хмарні версії обох ПЗ.

У примітках до релізу Apple Music йдеться про те, що подкасти та аудіокниги на ПК з Windows “будуть недоступні до виходу сумісної версії iTunes”. Це вказує на те, що “яблучники” працюють над версією iTunes, яка зможе працювати разом із новими додатками, і що iTunes може продовжувати працювати з деякими функціями за відсутності офіційних версій Apple Podcasts і Books для Windows.

Microsoft оголосила про те, що версії Apple Music і Apple TV з’являться в Windows у жовтні минулого року, поряд з іншими новими функціями Windows 11 і оновленими пристроями Surface. Наразі для роботи додатків потрібна Windows 11 зі встановленим оновленням 2022 Update, хоча можливо, що фінальні версії будуть сумісні з Windows 10 або старішими версіями Windows 11.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Схожі новини:

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Популярно