ГоловнаТехноGoogle розробляє аналог пошуку втраченого iPhone для смартфонів на базі Android

Google розробляє аналог пошуку втраченого iPhone для смартфонів на базі Android

“Гугл” готується запустити власний варіант “яблучної” мережі Find My для андроїд-пристроїв. Відповідна інформація міститься в апдейті Play System.

Подробиці

Новинка дасть змогу користувачам відстежувати втрачені/вкрадені пристрої як у вимкненому стані, так і за відсутності підключення до Bluetooth і Wi-Fi.

Назва розроблюваного американським техногігантом продукту – Find My Device. В описі новинки йдеться про “орієнтовану на конфіденційність структуру” і зашифровані звіти про останнє відоме місцезнаходження.

Ця мережа дасть змогу користувачам відстежувати загублені або вкрадені пристрої Android, навіть якщо вони не під’єднані до Wi-Fi або Bluetooth і вимкнені. У 2021 році ходили чутки про те, що “Гугл” працює над створенням такої мережі, однак досі особливих успіхів не було.

Оновлення Play System містить низку нових функцій на додаток до мережі Find My Device. Ці опції включають автоматичне архівування додатків при нестачі місця в пам’яті і підтримку Digital Car Key для телефонів Xiaomi (раніше доступну тільки на деяких пристроях Samsung і Pixel). Оновлення також дає змогу користувачам Fitbit Sense 2 і Versa 2 керувати своїми платіжними картками, прив’язаними до застосунку Google Wallet, через переносні пристрої.

“Гугл” покращує процес перевірки документів, перевіряючи якість завантажуваних зображень посвідчень особи. Ці зміни є частиною оновлень Google Play Services v50.22 і Google Play Store v33.5.

Апдейт Google Play Services випущено 15 грудня, а оновлення Google Play Store почало поширюватися трьома днями раніше (з 12 грудня).

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...