ГоловнаТехноТри iPhone перед 14 Plus, виробництво яких було скорочено Apple

Три iPhone перед 14 Plus, виробництво яких було скорочено Apple

Apple скоротила виробництво 6,7-дюймового iPhone 14 Plus із-за низьких продажів. Смартфон дебютував разом з iPhone 14 Pro у вересні.

Деталі

Коли в минулому місяці в продаж поступив iPhone 14 Plus, припускалося, що знайдуться покупці для смартфона з великим 6,7-дюймовим дисплеєм. Експерти очікують, що модель iPhone за 899 доларів матиме більш високі продажі, але ця оцінка не підтвердилася. Apple повідомила, що скорочує виробництво iPhone 14 Plus із-за зниження споживання на смартфон. У минулому компанія вже різко скоротила виробництво і замовлення на компоненти, коли певні моделі iPhone активно не продавалися.

Ось три випадки, коли Apple вийшло скоротити виробництво, коли певні моделі iPhone зустріли прохолодний прийом зі сторони споживачів:

iPhone 5c

Називати iPhone 5c «провалом» деякі можуть бути збільшеними. Але ця модель iPhone не мала величезного успіху, на який надіялася Apple. Через кілька днів після його запуску деякі видання повідомили, що виробництво iPhone 5c скорочено із-за скорочення запиту. iPhone 5c ніколи не був «бюджетним рішенням», призначеним для розвиваються ринків, але основні СМІ створили наратив про більш дешеву альтернативу дорогому iPhone.

iPhone 5C

Що спрацювало проти iPhone 5c, так це ставлення людей до бренду і самому iPhone. Відсутність «преміальної» збірки і заявлена ​​ціна в 549 доларів, що на 100 доларів менше, ніж у флагманського iPhone 5s, негативно сказали на продажах. Хоча iPhone 5c позиціонувався як новий смартфон, він не був флагманським. На відміну від цього, продажу iPhone 5s були заявлені як заоблачні. Це ще раз доводить, що користувачі Apple не хочуть нічого іншого, крім преміального досвіду.

iPhone 8

Разу після запуску iPhone 8 аналітики та інсайдери почали будувати прогнози про судьбу смартфона. Потім слідували повідомлення про те, що Apple скоротила виробництво iPhone 8 на 50 відсотків. iPhone 8 виявився зажатим між iPhone X наступного покоління і більш старим iPhone 7. І в цьому виновата сама Apple.

iPhone 8 був ітерацією дизайну, вперше представленого на iPhone 6 у 2014 році. В iPhone 8 не було нічого нового, і користувачі його відчували. Apple вже два рази використовувала цю тактику ітеративного оновлення з iPhone 6s і iPhone 7. Але в третій раз вона не спрацювала.

iphone 12 mini

iPhone 12 mini

Коли Apple представила iPhone 12 mini, це стало початком нової стратегії компанії. На папері 5,4-дюймовий компактний смартфон був геніальною ідеєю. Але кілька місяців спустя почали виникати питання про те, наскільки ця стратегія ефективна з комерційної точки зору. Слухи про те, що Apple скорочує виробництво iPhone 12 mini, вскоре почали набирати обороти: в одному звіті встановлено, що заплановане виробництво самого маленького iPhone було скорочено на 70 відсотків.

У iPhone 12 mini були свої поклонники, і легко поняти, чому. Лінейка iPhone завоював нішу користувачів, які хотіли маленький смартфон флагманського рівня. Але він так і не став популярним, як iPhone 12 або iPhone 13, і тому є безліч причин.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і часто, при виході нових моделей, летить змінювати свої старі...

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні World Champions Edition. При створенні пристрою розробники черпали натхнення...

Xiaomi презентувала недорогий безшумний стельовий вентилятор з HyperOS та освітленням

"Сяомі" збагатила фірмову лінійку побутових помічників для дому Mijia "розумним" стельовим вентилятором Fan Light 42″ з вбудованим освітленням, висувними лопатями і системою управління HyperOS. Подробиці Новинка...