ГоловнаТехноКомпанія Qualcomm представила нові чіпи Bluetooth LE Audio і платформу для AR-окулярів

Компанія Qualcomm представила нові чіпи Bluetooth LE Audio і платформу для AR-окулярів

Бренд Qualcomm вивів на ринок нову платформу для AR-окулярів і чипи S3 і S5 Gen 2 для бездротових гарнітур.

Подробиці

Чипи Bluetooth LE Audio здатні працювати в тандемі з презентованими раніше процесорними системами SD8 Gen 2. Новинка навчена відстежувати положення голови та обладнана осучасненою системою активного шумозаглушення, яка працює в парі з функцією розпізнавання мови.

Компанія Qualcomm презентувала нові чипи Bluetooth LE Audio та платформу для AR-окулярів

Чипи S3 і S5 Gen 2 розроблені з урахуванням ігрових можливостей. Ці процесори можуть похвалитися поліпшеним режимом низької затримки у порівнянні з Gen1 (48 мс замість 68 мс) і наявністю голосового каналу для якісного спілкування в грі.

Обидва чіпи обладнані функцією Auracast (блютуз-версія для радіо ФМ).

Qualcomm S3 Gen 2 і S5 Gen 2 призначені для стерео-гарнітур, навушників середньої цінової категорії та блютуз-колонок.

Платформа AR2 Gen 1 розділена на кілька процесорів. Завдяки такому підходу головний чіп став на 40% меншим. Розробники зуміли утримати контроль над проблемним для багаточіпових конструкцій режимом енергоспоживання (заявлений рівень – менше 1W).

В обов’язки AR2 Gen 1 входить моніторинг 6DoF і рук. Для цього використовується до 9 камер і прискорювач ШІ для зниження затримки. Співпроцесор AR “заточений” одразу на кількох завданнях, від аутентифікації райдужної оболонки – до відстеження руху очей.

Для зв’язку використана встановлена на SD8 Gen2 система FastConnect 7800 з підтримкою Wi-Fi 7 (802.11be) і мізерно малою затримкою в 2 мс.

При створенні платформи AR2 компанія-розробник щільно взаємодіяла з фахівцями “Майкрософт”. Зацікавленість у новинці вже висловили багато виробників окулярів доповненої реальності, починаючи від “Леново”, “Сяомі” і LG – закінчуючи OPPO, Sharp і Tencent.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або будильника. Подробиці Чи не кожен власник смартфона хоча б раз стикався...

Xiaomi презентувала 43-дюймовий 4K QLED телевізор, який коштує дешевше за флагманський смартфон.

"Сяомі" збагатила ринок "розумних" телевізорів моделлю Xiaomi TV A Pro 43 2025, в якій відсутність сучасного дизайну компенсується наявністю чудового дисплея, великої безлічі ігор,...

З HyperOS смартфони Xiaomi отримують одну з найкращих функцій iPhone

Оновлення до HyperOS дозволяє користувачам Xiaomi/Redmi/POCO використовувати HyperOS Magic Crop - аналог функції Magic Snip, яка вважається однією з найкращих в історії iPhone. Подробиці Ця опція...