Військові технології

Найефективнішим російським дроном-камікадзе визнано “Ланцет”

БПЛА-камікадзе “Ланцет” дали змогу окупаційним військам отримати перевагу на тлі браку в української армії ударних безпілотників. На перших порах росіяни використовували Shahed-136 іранського виробництва. Зараз вони успішно атакують наземні цілі за допомогою “Ланцетів”.

Детально

Під терміном ланцет у хірургії розуміється медичний інструмент. З його допомогою хірурги розкривають нариви. Зовні ланцет схожий на скальпель. Безпілотники “Ланцет” виробляються в Росії компанією ZALA Aero. Вона належить концерну “Калашников”, який, зі свого боку, контролюється “Ростехом”. Прем’єра першої модифікації “Ланцета” відбулася три роки тому. Про запуск їх серійного виробництва офіційно не повідомлялося.

Журналісти BBC поспілкувалися з російським експертом. Він повідомив, що особливого інтересу до дронів-камікадзе керівництво Міноборони донедавна не виявляло. Саме тому на момент початку вторгнення російська армія мала на озброєнні баражуючі боєприпаси в невеликій кількості.

Интересное:

У жовтні російські воєнкори почали із завидною регулярністю публікувати відеоролики з атаками дронів “Ланцет”. На відміну від Shahed-136 російські боєприпаси, що баражують, комплектуються камерою. Завдяки цьому ними можна керувати під час польоту. Це дає змогу операторам наводити безпілотники на цілі вручну. Таким чином, “Ланцети” можна використовувати для ураження як статичних, так і динамічних об’єктів.

Окупанти експлуатують дрони-камікадзе в тандемі з “Орланами”. Згідно із даними Telegram-каналу “Рибарь”, у період 13.10-12.11 росіянам вдалося вразити дронами “Ланцет” 11 гаубиць, 7 САУ, 7 танків, 6 броньованих машин, 5 РЕЗів, 4 зенітні установки, 3 установки С-300, а також один броньований катер. Ця інформація може не відповідати дійсності, оскільки вказаний Telegram-канал контролюється росіянами.

Поделиться

Последние новости:

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024