ГоловнаТехноMediaTek націлилася на ринок Windows-комп'ютерів з архітектурою ARM

MediaTek націлилася на ринок Windows-комп’ютерів з архітектурою ARM

Бренд “МедіаТек” подумує про вихід на ринок персональних комп’ютерів з архітектурою ARM. Першим кроком у цьому напрямку стало закріплення в сегменті Chromebook, що відбулося напередодні.

Детально

Керівництво чіпмейкера оцінює обсяг нового для себе ринку в $40 млрд. Можливість “відкусити” у конкурентів частину цієї суми змусила топ-менеджера MediaTek почати вербальні інтервенції з метою “привчити” публіку та експертне співтовариство до думки про появу нового гравця.

Початковою метою MediaTek, як зазначалося вище, стане сегмент хромбуків. Перші чіпсети вже готові. Їхні назви – Kompanio 520 і 528. Презентація обох систем відбулася вчора. І той, і інший належать до початкового сегменту і виділяються своєю ефективністю для щоденного використання.

Віце-президент MediaTek Вінс Ху визнав, що організації, яку він представляє, доведеться зробити кілька вельми значних вкладень у CPU і GPU з метою їхнього самостійного складання (а не купівлі у сторонніх розробників, як практикують деякі учасники ринку).

Операції MediaTek по роботі з ПК очолив Адам Кінг, віце-президент і генеральний менеджер бренду з обчислень для клієнтів. Раніше топ-менеджер 10 років відпрацював в Intel на ключових посадах.

Підписуйся на нас:
Telegram | Facebook | Twitter | YouTube-канал

Актуально:

Meizu 21 Note: опубліковані реальні зображення з камерою у стилістиці iPhone

Бренд "Мейзу" продовжує порушувати обіцянку про вихід з індустрії смартфонів, підтвердженням чого є інформація про розробку субфлагмана Meizu 21 Note. Деталі Реальні зображення перспективної новинки з'явилися...

Один з найкращих ярликів MIUI перенесли в HyperOS

HyperOS включає в себе один з найважливіших ярликів, який власники смартфонів екосистеми «Сяомі» пам'ятають по MIUI. Подробиці Зазначений ярлик продовжує залишатися практичним інструментом, проте знають про...

Як підвищити продуктивність смартфонів Xiaomi з HyperOS одним дотиком на головному екрані

HyperOS пропонує низку нових функцій, включаючи віджети, які покращують продуктивність пристроїв екосистеми Xiaomi. Ці віджети дозволяють швидко та легко очистити оперативну пам'ять та прискорити...