Техно

Стало відомо, які системи зв’язку можна використовувати замість Starlink

Минулого тижня стало відомо, що влада Євросоюзу планує створити аналог системи зв’язку Starlink. Війна в Україні показала, наскільки важливим є супутниковий зв’язок. Офіційний Брюссель не хоче залежати в цьому питанні від приватної компанії Ілона Маска. Альтернативу Starlink шукають й інші держави світу, зокрема Україна. Про це на Lisbon Web Summit заявив Михайло Федоров.

Iridium

Північноамериканський оператор Iridium представлений на ринку з 1991 року. Він вважається основним конкурентом провайдера Starlink. Супутники Iridium, які належать Iridium, розташовані на тій самій висоті, що й апарати Starlink.

Послугами Iridium користується Пентагон. З опублікованої на веб-ресурсі оператора інформації випливає, що компанія бере безпосередню участь у забезпеченні військового і розвідувального управління США. Супутникові телефони підключаються до мережі Iridium за допомогою ваучерів. Їхня вартість варіюється в межах 75-700 USD. Отримати SIM-карту можна безкоштовно. Вона забезпечує як телефонні дзвінки через супутник, так і вихід у глобальну мережу. Абонплата встановлена на рівні 70 USD на місяць.

OneWeb

Стартап OneWeb був заснований у Великобританії три роки тому. Розгортання супутникового угруповання, яке йому належить, буде завершено у 2023 році. Зараз у космосі перебувають 472 супутники. Угруповання розгорнуто на 70%.

Интересное:

На відміну від Starlink, який працює з кінцевими абонентами, британський стартап має намір зосередитися на наданні послуг телекомунікаційним компаніям. Ті, у свою чергу, пропонуватимуть послуги інтернет-доступу своїм клієнтам.

Kuiper

Розгортанням угруповання Kuiper займається американський бізнесмен Джефф Безос. Перші тестові апарати будуть доставлені в космос на початку наступного року. Для доставки супутників засновник Amazon планує використовувати ракети Vulcan Centaur виробництва ULA.

Мільярдер планує вивести на орбіту понад 3 тис. супутникових апаратів. Наразі він зайнятий будівництвом нового заводу. Підприємство в передмісті Сіетла займатиметься виробництвом інтернет-супутників.

Последние новости:

ВСУ сбили российский дрон с крышками от пивных бутылок и пластиковой баклажкой вместо бака

Украинские бойцы из бригады ГПСУ "Помста" сообщили о сбитом российском разведывательном беспилотнике "Орлан-10" неподалеку от…

28.04.2024

ЗСУ збили російський дрон з кришками від пивних пляшок та пластиковою баклажкою замість бака

Українські бійці з бригади ДПСУ "Помста" повідомили про збитий російський розвідувальний безпілотник "Орлан-10" неподалік від…

28.04.2024

У РФ готуються створювати спеціальні мобільні групи для боротьби з розрахунками FPV-дронів

У Росії обговорюється необхідність створення спеціалізованих мобільних груп для знищення розрахунків FPV-дронів. Глава російського Центру…

28.04.2024

В РФ готовятся создавать специальные мобильные группы для борьбы с расчетами FPV-дронов

В России обсуждается необходимость создания специализированных мобильных групп для уничтожения расчетов FPV-дронов. Глава российского Центра…

28.04.2024

У нових «розумних» годинниках Samsung з’явиться функція моніторингу цукру в крові

"Самсунг" подумує про включення опції виміру цукру в крові в майбутню серію Galaxy Watch 7.…

28.04.2024

У новых «умных» часов Samsung появится функция мониторинга сахара в крови

«Самсунг» подумывает о включении опции замера сахара в крови в предстоящую серию Galaxy Watch 7.…

28.04.2024