Техно

Компанія Kratos і ВПС США оголосили про успішне випробування автономного літака Valkyrie

ВПС США (USAF) і оборонний підрядник Kratos відзвітували про успішне проведення льотних випробувань автономного реактивного літака XQ-58A Valkyrie. Про це повідомляє FlightGlobal.

Детально

Під час телефонної розмови про квартальні доходи, що відбулася 03 листопада, гендиректор “Кратоса” Ерік ДеМарко повідомив, що очолювана ним організація напередодні завершила льотні випробування серійної моделі XQ-58A. Місцем їх проведення було обрано аризонський полігон Юма.

– Серійний Block II Kratos Valkyrie продемонстрував розширені можливості, літаючи довше, вище, з більш важкою польотною вагою і на більшу дальність, ніж будь-коли раніше, – пояснив ДеМарко.

XQ-58A розробляється для ВПС США як дешевий безпілотний-витратник для виконання низки бойових завдань.

Функціонер додав, що випробувальна місія стала ключовим етапом для Дослідницької лабораторії ВПС, яка в партнерстві з компанією Kratos розробляє технології автономного польоту.

У рамках програми Collaborative Combat Aircraft (CCA) ВПС США прагнуть об’єднати автономні непілотовані й оснащені бойовим обладнанням літаки зі звичайними винищувачами. Керівництво ВПС США заявляє, що їхня ініціатива Next-Generation Air Dominance (NGAD) спрямована на створення “сімейства систем”, які об’єднають винищувач з екіпажем і автономну підтримку.

За словами представників “Кратоса”, нещодавній випробувальний політ автономного винищувача “Валькірія” відбувався з використанням зашифрованого комунікаційного пакету, що включає резервні системи. XQ-58A “проклав маршрут до місця посадки в умовах імітації втрати зв’язку”, а потім самостійно приземлився в зоні ураження.

У “Кратосі” називають це демонстрацією “ключової автономної здатності” літака, яка дає змогу здійснювати посадку і відновлення навіть за відсутності радіозв’язку. Компанія стверджує, що можливість польоту і посадки без радіосигналу “допоможе знизити ймовірність виявлення противником і відстеження радіочастотних випромінювань при поверненні системи на базу”.

Интересное:

Kratos планує побудувати початкову виробничу партію з 12-и “Валькірій”, яка, за словами компанії, має бути завершена у 2023 році.

– Ми перебуваємо в процесі ухвалення рішення про подальше серійне виробництво Valkyrie, зокрема <…> з трьома нашими новими клієнтами протягом наступних кількох місяців, – продовжив ДеМарко, не розкриваючи імен потенційних покупців.

Під час звіту про доходи генеральний директор також повідомив, що “Кратос” братиме участь у конкурсі на нову секретну програму в рамках програми CCA, яку ДеМарко назвав “тактичний безпілотник”.

Ця секретна ініціатива включатиме “конкурсний відбір” для ВПС США у 2024 році.

– Численні нещодавні заяви і дані з Пентагону вказують на майбутнє з сотнями або тисячами безпілотних систем, що складаються з декількох різних типів, з різними можливостями і різною вартістю, – зазначив ДеМарко.

Він стверджує, що Kratos наразі є єдиною компанією на ринку “з сімейством дешевих, витратних, одноразових атакувальних дронів, що літають сьогодні”.

У III кварталі компанія повідомила про збитки в розмірі $8 млн.

Последние новости:

Названы дата презентации и география продаж перспективного смартфона Xiaomi 14 SE

«Сяоми» планирует в июне представить новую модель смартфона Xiaomi 14 SE. Устройство будет ориентировано на…

03.05.2024

Названо дату презентації та географію продажів перспективного смартфону Xiaomi 14 SE

"Сяомі" планує в червні представити нову модель смартфона Xiaomi 14 SE. Пристрій буде орієнтований на…

03.05.2024

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024