Техно

Експерти назвали прості способи продовження терміну служби акумулятора смартфона

В умовах хаотичних віялових відключень електроенергії здатність акумулятора смартфона тримати заряд набула особливої актуальності. Щоб він не вийшов з ладу раніше терміну, експерти рекомендують дотримуватися простих правил.

Подробиці

Ресурс роботи акумуляторного блоку смартфона становить 500-1 000 циклів. Це означає, що він здатний прослужити 3-5 років. Після закінчення цього терміну АКБ прийде в непридатність внаслідок природної деградації.

Для продовження терміну служби акумулятора необхідно тримати його заряд у межах 20-80%. Якщо постійно розряджати батарею до 0%, то її природна деградація прискориться. Оптимальним варіантом є недопущення падіння рівня заряду нижче 40%.

Интересное:

До 100% батарею краще не заряджати. Саме тому експерти рекомендують не залишати смартфон підключеним до зарядного пристрою на всю ніч. Якщо по-іншому заряджати телефон не виходить, то слід встановити на пристрій додаток AccuBattery.

Час від часу акумулятор смартфона необхідно калібрувати. Річ у тім, що калібрування дає змогу “обнулити” батарею. У результаті її максимальна ємність трохи збільшується, так само як і час автономної роботи апарата. Калібрувати акумуляторний блок слід один раз на місяць.

Смартфон краще заряджати “рідним” адаптером. Дешевий китайський зарядний пристрій може виявитися нездатним забезпечити необхідну АКБ силу струму. У результаті час заповнення енергії батареї мобільного пристрою збільшиться. Крім цього, бюджетні адаптери не мають жодного захисту від перепадів напруги.

Последние новости:

Влада Латвії пообіцяла передати Україні зброю, якої у них немає

"Твіттер-анонс" латвійського прем'єра Евіки Сіліни нового пакету допомоги для України викликав деяку плутанину через абревіатуру…

02.05.2024

Власти Латвии пообещали передать Украине оружие, которого у них нет

«Твиттер-анонс» латвийского премьера Эвики Силины нового пакета помощи для Украины вызвал некоторую неразбериху из-за аббревиатуры…

02.05.2024

Названы лучшие смартфоны 2024 года

Ежегодно в Украине продается более 1 млн. смартфонов. Каждый хочет почувствовать технологическую новинку первым, и…

02.05.2024

Названо кращі смартфони 2024 року, які «не кусаються у ціні»

Щороку в Україні продається понад 1 млн смартфонів. Кожен хоче відчути технологічну новинку першим, і…

02.05.2024

Новый Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition с восторгом принят поклонниками футбола

«Сяоми» порадовала фанатов аргентинской сборной по футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ в лимитированном исполнении…

02.05.2024

Новий Redmi Note 13 Pro+ World Champions Edition із захопленням прийнятий шанувальниками футболу

"Сяомі" порадувала фанатів аргентинської збірної з футболу смартфоном Redmi Note 13 Pro+ у лімітованому виконанні…

02.05.2024