Військові технології

Російський «Торнадо-С» перевершує HIMARS за дальністю стрільби та має нижчу ціну

Журналісти Eurasiantimes звернули увагу на той факт, що на озброєнні російської армії перебуває комплекс 9A54 Торнадо-С, який перевершує американську ракетну систему HIMARS виробництва Lockheed Martin за дальністю стрільби та ціною. Таким чином, Україна не має жодної переваги у дуелях між реактивною артилерією.

Подробиці

Пентагон поставив ЗСУ 16 ракетних комплексів M142. Крім цього, українська армія має установки M270 та MARS II. Союзники поставляють до них 227 мм ракетні снаряди GMLRS, які здатні вражати цілі з точністю до 5 метрів.

В одній касеті міститься 6 боєприпасів із GPS-наведенням. Комплекси HIMARS можуть брати з собою по одній касеті, на відміну від M270 та MARS II, які здатні брати на борт по дві.

На озброєнні російської армії складається 20 комплексів 9A54 «Торнадо-С» із 12 ракетними снарядами з ГЛОНАСС-наведенням калібру 300 мм. Вони здатні вражати цілі з такою самою точністю, як і GMLRS.

Интересное:

Дальність польоту російських ракетних снарядів становить 120 км, а не 80 км, як у GMLRS. Таким чином, Торнадо-С перевершує HIMARS за наступнимии параметрами: калібр ракетних снарядів, вантажопідйомність, дальність та кількість.

Вартість пускової установки HIMARS складає 5,6 млн USD. Один ракетний снаряд GMLRS коштує 150 000 USD. Таким чином, вартість комплексу з шістьма боєприпасами становить 6,5 млн USD.

На початку осені 2019 року МО РФ уклало із “Спеціальним конструкторським бюро” контракт на постачання 20 одиниць “Торнадо-С” на суму 7 млрд руб. За кожну установку оборонне відомство росії заплатило 5,4 млн USD. Отже, Торнадо-С обходиться на 16% дешевше, ніж HIMARS.

Поделиться

Последние новости:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro получит «невидимые края экрана» и разрешение 2K

«Сяоми» планирует презентовать флагманский смартфон Xiaomi 15 Pro уже этой осенью. Ожидается, что устройство претерпит…

07.05.2024

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів.…

07.05.2024

HyperOS «прилетела» на две неожиданные модели смартфонов

«Сяоми» продолжает внедрять фирменную операционку HyperOS, которая накануне стала доступна на двух новых моделях смартфонов.…

07.05.2024

У Мережі засвітилася чергова версія російського «танк-сараю» з новим підходом до бронювання та боротьби з мінами

Армія окупантів продовжує приростати "сараями" на базі Т-72 з усе більш різноманітними конструкціями. Подробиці Одна…

07.05.2024