Військові технології

Снаряди SMArt 155 запрограмовані на знищення лише техніки окупантів

Після перших успіхів в обороні України від російських загарбників західні партнери повірили у здатність ЗСУ дати відсіч ворогові. У зв’язку із цим союзники почали надавати нашим військовим сучасні зразки озброєнь.

Разом із гаубицями Pzh 2000 влада Німеччини поставила в Україну інтелектуальні боєприпаси SMArt 155.

Подробиці

Снаряд складається із двох суббоєприпасів. Вони випадають зі снаряда у повітрі, після чого починають сканувати земну поверхню за допомогою спеціальних датчиків.

Сканування поверхні здійснюється під час спуску суббоєприпасів на парашутах. Зона пошуку задається оператором перед пострілом. Снаряд вводить час і приблизну дальність відкриття парашутів.

Интересное:

Абревіатура SMArt розшифровується з німецької як «снаряд із сенсорним запалом». Цифра 155 означає калібр. Суббоєприпаси підходять до більшості артилерійських систем NATO.

Після розкриття парашутів снаряди починають шукати цілі за допомогою радіометричного, радіолокаційного та інфрачервоного датчиків. Отримані дані обробляються вбудованою електронікою.

На певній висоті боєприпаси снаряди підриваються. Внаслідок вибуху відбувається відстріл надзвукових елементів, які попадають в бронетехніку супротивника.

Поделиться

Последние новости:

Как в смартфонах Xiaomi активировать функцию голосового информирования о звонящих абонентах

Владельцы смартфонов экосистемы «Сяоми» получили возможность узнавать авторов входящих звонков без прямого взгляда на экран.…

21.05.2024

Партнер Xiaomi випустив доступні електросамокати KickScooter F30 і KickScooter F40

Виробник екологічних самокатів Segway-Ninebot пропонує потенційним покупцям вкластися в створення перспективних новинок KickScooter. Їх назви…

21.05.2024

Samsung Galaxy S21 FE: характеристики і вартість доступного флагмана компанії

У минулому році Samsung вперше випустила серію доступних флагманів з приставкою FE - S20 FE.…

21.05.2024

Poco F3 GT: доступний ігровий смартфон для міжнародного ринку

Компанія «Поко» готує публіку до появи свого нового дітища. Його назва - Poco F3 GT.…

21.05.2024

Кіберполіції України заарештувала шахраїв, які обдурили велику кількість користувачів OLX

Відділення кіберполіції Миколаївської області повідомило про успішне завершення операції, в рамках якої співробітниками правоохоронних органів…

21.05.2024

У Viber додали нові функції для користувачів і брендів: список

Команда «Вайбер» відзвітувала про реалізовані в месенджері нововведення. Оновлені функції доступні як для звичайної, так…

21.05.2024