Техно

Держспецзв’язку опублікувала покрокову інструкцію на випадок втрати смартфона

Фахівці Держспецзв’язку продовжують ділитися з українськими користувачами рекомендаціями щодо протидії кіберзагрозам, безпечному використанню мобільних пристроїв, інтернету та ін. Цього тижня служба опублікувала кілька корисних порад для українців, які втратили свій смартфон.

Крок №1: Повідомлення оператора про крадіжку з метою блокування SIM-картки

В першу чергу після виявлення зникнення смартфона необхідно повідомити про це мобільного оператора з метою блокування SIM-карти. Абоненти Kyivstar можуть зробити це за номером телефону 0800-300-466 через сторінку kyivstar.ua/no-war, а також за внутрішнім номером 466.

Абоненти Vodafone можуть повідомити про втрату гаджета за номером 0 900 400 222 через сторінку vodafone.ua/support/ або за внутрішнім номером 222. Для абонентів lifecell актуальні канали зв’язку виглядають наступним чином: 0 8003 20 54 33, pidtrimka/pitannya-v-kategoriyi/?category=118 та 5433.

Крок №2: Зміна паролів у всіх облікових записах

У разі втрати смартфона необхідно поміняти паролі у всіх облікових записах (соціальні мережі, Google-акаунт, додаток «Дія», банківські аплети тощо).

Интересное:

Крок №3: Блокування банківських карток

Якщо у вас є картки із коштами на рахунку або кредитними лімітами, їх краще заблокувати. Для цього достатньо зв’язатися із співробітником служби підтримки банку.

Крок №4: Дзвінок у поліцію

Про крадіжку смартфона необхідно повідомити правоохоронців. Вони попросять надати IMEI мобільного пристрою (він зображений на коробці). Не виключено, що поліцейські знайдуть ваш смартфон за допомогою даних мобільного оператора про його місцезнаходження.

Крок №5: Інформування родичів про втрату смартфона

Якщо ваша «розумна» трубка опиниться в руках шахраїв, то висока ймовірність того, що вони спробують вивудити гроші у родичів та близьких вам людей. У зв’язку з цим доцільно їх попередити про те, що апарат вибув із вашого володіння всупереч вашій волі.

Последние новости:

Танки Abrams виявилися марними для цієї війни та їдуть назад у тил

Українські військові відвели танки Abrams з передової, не вважаючи їх вирішальним фактором у війні. Подробиці…

27.04.2024

Танки Abrams оказались бесполезны для этой войны и уезжают обратно в тыл

Украинские военные отвели танки Abrams с передовой, не считая их решающим фактором в войне. Подробности…

27.04.2024

Рідкісна БМП-3 з комплексом динамічного захисту “Каркас-2” помічена в Україні

На передовій в Україні засвітилася рідкісна модифікація російської БМП-3, ключовою особливістю якої є динамічний захист…

27.04.2024

Редкая БМП-3 с комплексом динамической защиты “Каркас-2” замечена в Украине

На передовой в Украине засветилась редкая модификация российской БМП-3, ключевой особенностью которой является динамическая защита…

27.04.2024

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або…

27.04.2024

Как контролировать громкость уведомлений в смартфонах Xiaomi

Смартфоны экосистемы «Сяоми» предоставляют возможность индивидуально регулировать громкость уведомлений, независимо от громкости звонков, медиафайлов или…

27.04.2024