Техно

Росія не зможе отримати жодних переваг від нарощування випуску БПЛА

Минулого тижня російська компанія Hive, що займається проектуванням дронопортів, домовилася з виробником COEX про викуп виробничих потужностей. Про це писали журналісти “Комерсанта”.

Подробиці

Необхідність купівлі виробництва дронів пояснюється тим, що до початку війни Hive постачала на ринок свої дронопорти в комплекті з безпілотниками DJI. Зараз ця компанія у Росії не працює. Виробничі потужності COEX дозволять Hive випускати безпілотники з лінійки “Пелікан”.

Вироблені Hive дронопорти використовуються для зарядки безпілотників, зміни АКБ, вивантаження даних таощо. У їх придбанні є сенс лише у разі експлуатації великої кількості БПЛА. Новий власник планує вкласти у розвиток виробництва дронів із сімейства «Пелікан» 100 млн руб.

Интересное:

За словами М. Мисєва, що працює в ТОВ «Дігінавіс» на посаді директора з телекомунікаційних проектів, жоден із запущених у Росії проектів з випуску безпілотників успіхом так і не увінчався. Компаніям так і не вдалося налагодити їхнє серійне виробництво. У свою чергу, керівник сервісу для сертифікації безпілотників «РанАвіа» А. Патраков повідомив, що з 1 березня в Російській Федерації діють оновлені авіаційні правила, що унеможливлюють промислове використання дронів за межами приміщень.

Відповідно до документа, оператори повинні мати сертифікат та атестат зовнішнього пілота. Отримати їх зараз неможливо через відсутність відповідної нормативно-правової бази. До речі, з початку війни вартість комерційних дронов на ринку РФ збільшилася на 30%. Окремі моделі літальних апаратів подорожчали втричі. Зростання цін учасники ринку пов’язують з масовими закупівлями коптерів військовими.

 

Поделиться

Последние новости:

У ГУР МОУ висловилися з приводу можливої ​​заборони Telegram в Україні

У Головному управлінні розвідки МОУ висловилися про можливе блокування "Телеграма" в Україні. Представник спецслужби Андрій…

20.05.2024

В ГУР МОУ высказались по поводу возможного запрета Telegram в Украине

В Главном управлении разведки МОУ высказались о возможной блокировке «Телеграма» в Украине. Представитель спецслужбы Андрей…

20.05.2024

Android 15 суттєво збільшить тривалість роботи смартфонів

Встановлення Android 15 дасть змогу смартфонам працювати довше на кілька годин за рахунок проведеної фахівцями…

20.05.2024

Android 15 существенно увеличит продолжительность работы смартфонов

Установка Android 15 позволит смартфонам работать дольше на несколько часов за счет проведенной специалистами «Гугла»…

20.05.2024

Великобританія розпочала будівництво найбільшого у світі телескопа

Велика Британія має намір побудувати найбільший у світі наземний оптичний телескоп під назвою Very Large…

20.05.2024

Великобритания приступила к постройке самого большого в мире телескопа

Великобритания намерена построить самый большой в мире наземный оптический телескоп под названием Very Large Telescope…

20.05.2024