Техно

Українська програма дозволяє використовувати криптовалюту нарівні з традиційними валютами.

Купувати каву за Ethereum, оплачувати передплату на Netflix у доларах та євро, зберігати свій новенький NFT та отримувати кешбек у криптовалюті за кожну покупку в магазині – це не про майбутнє. Це про справжній, створюваний розробниками українського R&D-центру глобальної фінтех-компанії Wirex, приєднатися до якого може будь-хто.

Подробиці

Wirex — ліцензована Банком Англії фінансово-технічна компанія, що працює на ринку з 2014 року і має два продукти: Wirex App для оплати криптовалютою товарів та послуг з автоматичною конвертацією в євро/долари на стадії здійснення транзакцій, та Wirex Wallet — децентралізований криптогаманець з доступом до NFT та DeFi-додатків.

Зазначені напрацювання Wirex, що стирають межі між традиційними та децентралізованими фінансами і дозволяють клієнтам використовувати крипту нарівні з традиційними валютами, створюють українські розробники в київському R&D-центрі та в нещодавно відкритих філіях у Львові та Вроцлаві.

Wirex – це фінтех-компанія, яка завжди ставила цифрові активи на один щабель із традиційними валютами. Місія проекту — забезпечити людей можливістю використання будь-яких активів будь-де і будь-коли. Wirex першою в Європі запустила ко-брендову карту Mastercard, яка вмить конвертує крипту в традиційні валюти.

У 2019 році Wirex явила світові свій перший токен WXT, який надається клієнтам як кешбек за кожну досконалу покупку on-line і off-line.

Через рік, в 2020-му, компанія в рамках підготовки до Web 3.0. вирішила створити децентралізований криптогаманець Wirex Wallet, який є децентралізованим додатком для доступу до блокчейн-продуктів і протоколів, минаючи контроль з боку НБУ та інших регуляторів.

«Wirex Wallet дозволяє зберігати та керувати своїми цифровими активами, включаючи NFT, а також взаємодіяти з фіатним функціоналом та криптомостами між різними блокчейнами», – пояснили в компанії.

Интересное:

Місія Wirex Wallet — стирання бар’єрів між централізованими фінансами CeFi та децентралізованими фінансами DeFi з метою надання клієнтам рівного доступу до обох екосистем.

Одночасно з розвитком фірмового гаманця компанія займалася створенням кредитного блокчейн-протоколу Nereus. Обсяг інвестованих у проект коштів – 5 млрд WXT. На виході вийшло рішення, що дозволяє позичати живі гроші під заставу криптовалют та заробляти на депозитах.

Наступним кроком на шляху розвитку Nereus стала більш тісна взаємодія з фінансовими ринками (протоколи обміну валют, алгоритмічні стейблкоїни, програми надання ліквідності та формування похідних деривативів із можливістю використання у CeFi та DeFi).

Як Wirex технічно працює над DeFi-протоколами

Протокол Nereus випущено на блокчейні Avalanche. У планах команди Wirex – поширення вказаного «дітища» по всіх EVM-сумісних блокчейнах, що базуються на моделі Ethereum.

Компанія планує сконцентрувати зусилля на забезпечення органічного з’єднання нових додатків на базі Web 3.0, DeFi та метавсесвіту з раніше створеними командою Wirex централізованими додатками. Для реалізації задуманого компанія набирає нових співробітників із достатнім рівнем компетенції, на додаток до 250 айтішників, які вже працюють в українських представництвах.

Яких фахівців шукає Wirex R&D

Війна не стала на заваді розвитку компанії, ряди якої до кінця цього року поповнять не менше сотні нових професіоналів. Для цього керівництво Wirex відкрило вакансії Solidity-девелоперів, Net-розробників, QA-фахівців та співробітників для роботи у сферах Product Owners, People Partner та Domain Coordinators.

Последние новости:

Танки Abrams виявилися марними для цієї війни та їдуть назад у тил

Українські військові відвели танки Abrams з передової, не вважаючи їх вирішальним фактором у війні. Подробиці…

27.04.2024

Танки Abrams оказались бесполезны для этой войны и уезжают обратно в тыл

Украинские военные отвели танки Abrams с передовой, не считая их решающим фактором в войне. Подробности…

27.04.2024

Рідкісна БМП-3 з комплексом динамічного захисту “Каркас-2” помічена в Україні

На передовій в Україні засвітилася рідкісна модифікація російської БМП-3, ключовою особливістю якої є динамічний захист…

27.04.2024

Редкая БМП-3 с комплексом динамической защиты “Каркас-2” замечена в Украине

На передовой в Украине засветилась редкая модификация российской БМП-3, ключевой особенностью которой является динамическая защита…

27.04.2024

Як контролювати гучність сповіщень на смартфонах Xiaomi

Смартфони екосистеми «Сяомі» надають можливість індивідуально регулювати гучність повідомлень незалежно від гучності дзвінків, медіафайлів або…

27.04.2024

Как контролировать громкость уведомлений в смартфонах Xiaomi

Смартфоны экосистемы «Сяоми» предоставляют возможность индивидуально регулировать громкость уведомлений, независимо от громкости звонков, медиафайлов или…

27.04.2024