Техно

Окупанти оцінили український дрон-вбивцю Phoenix Ghost у 6,5 млн. USD

Журналісти російських видань продовжують виявляти непідробний інтерес до озброєння, що поставляється українській армії. У цьому немає нічого дивного, оскільки поставлена ​​союзниками зброя, зрештою, буде застосована проти «орків».

Подробиці

Цього тижня відразу кілька російських видань оприлюднили матеріал про дрону Phoenix Ghost. Жодних характеристик дрону журналісти не навели. Все, що їм вдалося дізнатися, так це назва компанії-виробника та заявлена автономність роботи. Дрони виробляються компанією Aevex Aerospace із США, про яку мало що відомо. Вони здатні проводити у повітрі до шести годин.

Відштовхуючись від заявленої автономності, журналісти припустили, що дрон матиме досить значні габарити. На озброєнні армії Ізраїлю є дрон Harop, який також здатний барражувати в повітрі протягом шести годин. Автори матеріалу про Phoenix Ghost припустили, що поставлені Aevex Aerospace дрони можна порівняти з ізраїльськими безпілотниками Harop.

Интересное:
Ізраїльський баражувальний боєприпас Harop

Дрони Phoenix Ghost були поставлені ЗСУ у кількості 121 одиниці в рамках пакету допомоги на 800 млн. USD. Очевидно, що, крім барражуючих боєприпасів, у пакет увійшло інше озброєння. Тим часом російські журналісти вирішили, що озвучена Вашингтоном цифра в 800 млн. USD є нічим іншим, як вартістю партії дронів. На підставі цього припущення російські борзописці підрахували, що вартість одного безпілотника становить $6,5 млн. Їх не збентежив той факт, що Phoenix Ghost належить до класу боєприпасів, що барражують. Коштувати 6,5 млн. USD «одноразовий» дрон-витратник не може за визначенням, оскільки за ці гроші можна купити кілька крилатих ракет Tomahawk. Для порівняння: вартість дрону Switchblade 300, який можна порівняти за функціональністю з Phoenix Ghost, становить 6 000 USD.

Последние новости:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro получит «невидимые края экрана» и разрешение 2K

«Сяоми» планирует презентовать флагманский смартфон Xiaomi 15 Pro уже этой осенью. Ожидается, что устройство претерпит…

07.05.2024

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів.…

07.05.2024

HyperOS «прилетела» на две неожиданные модели смартфонов

«Сяоми» продолжает внедрять фирменную операционку HyperOS, которая накануне стала доступна на двух новых моделях смартфонов.…

07.05.2024

У Мережі засвітилася чергова версія російського «танк-сараю» з новим підходом до бронювання та боротьби з мінами

Армія окупантів продовжує приростати "сараями" на базі Т-72 з усе більш різноманітними конструкціями. Подробиці Одна…

07.05.2024