Техно

РФ відклала запуск палубного БПЛА через брак чіпів

У 2022 році в Росії розпочнеться розробка безпілотника палубного типу. Як відомо, росіяни ні в чому не хочуть поступатися американцям. На озброєнні ВМС США палубний безпілотник X47B виробництва Northrop Grumman. Він є модернізованою версією «сухопутного» дрону X47A. У російських ВМС таких літальних апаратів немає.

Подробиці

Цього тижня державне агентство ТАРС повідомило, що тестові випробування палубного безпілотника розпочнуться у 2025 році. Щодо серійного виробництва БПЛА, то воно буде запущено у 2026 році.

Безпілотник X47A виробництва Northrop Grumman

Відомо, що ескізне проектування нового дрону росіяни планують розпочати в другому півріччі нинішнього року. Передбачається, що проект буде зданий у 2024 році. Випуск робочої конструкторської документації заплановано на 2025 рік.

Безпілотник X47B виробництва Northrop Grumman

Наприкінці січня глава оборонного відомства РФ С. Шойгу побував у новому цеху виробника дронів «Кронштадт». Під час візиту на підприємство міністр повідомив, що серійне складання палубних безпілотників буде налагоджено на новому заводі «Кронштадта» у Дубні. Там же збиратимуться дрони вертолітного типу.

Интересное:

Як відомо, після початку вторгнення до нашої країни ЗС РФ західні держави заблокували Росії доступ до компонентної бази. Закуповувати військову електроніку та товари подвійного призначення російські підприємства ОПК зараз не можуть. Самостійно виробляти мікросхеми вони не в змозі через відсутність відповідної технологічної бази. Таким чином, ні про який запуск серійного виробництва палубних безпілотників не може бути й мови. Без західних технологій та компонентів російські конструктори не зможуть створити навіть дослідницький зразок дрону.

Последние новости:

Германская компания передаст на нужды ПВО Украины новую партию радаров воздушного наблюдения

Немецкая компания Hensoldt готовится совершить очередной значимый шаг в укреплении безопасности Украины. Суть принятого накануне…

04.05.2024

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024