У Росії відбулася прем’єра аналога Telegram

0
825
VK Messenger

Розробники контрольованої російськими спецслужбами соцмережі “ВКонтакті” представили мобільний аплет “VK Месенджер”. У ньому є групові чати, повідомлення, що зникають, аудіо, транскрибація, грошові перекази та ін. Додаток позиціонується розробниками як здорову альтернативу месенджеру Telegram.

Подробиці

Функціональність VK Месенджер ширша, ніж у соціальної платформи ВКонтакте. Зокрема, програма дозволяє приховувати від сторонніх очей час останньої активності. Крім цього, у ньому є фантомні чати, повідомлення в яких автоматично видаляються через певний час.

VK Messenger

Одночасно в груповому чаті може перебувати понад 1000 користувачів. Жодних обмежень для відео- та аудіодзвінків у месенджері не встановлено. Максимальна «вага» файлів, що відправляються, обмежена на рівні 2 ГБ. Аплет вміє перетворювати аудіозаписи в текст, визначати геопозицію користувача з метою її подальшого розшарування, переводити гроші та ін.

Запуск власного месенджера був анонсований соцмережею “ВКонтакте” десять років тому. Чотири роки тому тестування програми розпочато на території Казахстану. У 2020 році воно стало доступним жителям Білорусі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я