Категории: Техно

Криптовалюта різко подешевшали після чергової заборони в Китаї

Курс всіх основних криптовалют знову обрушився. На цей раз причиною став не Twitter мільярдера Ілона Маска, а Китайська Народна Республіка. Влада КНР зажадали закрити більше двох дюжини ферм на території провінції Сичуань.

Подробиці

За даними дослідників з університету Кембриджу, Сичуань є (була) другою за величиною провінцією в Китаї по видобутку Bitcoin. Найближчим часом на її території припинять працювати 26 ферм по майнінгу Bitcoin. Про це повідомила Комісія з розвитку та реформ провінції спільно з локальним Енергетичним бюро. Причина такого рішення полягає в тому, що майнінг негативно впливає на навколишнє середовище.

Після появи цієї інформації чекати падіння курсу основних цифрових валют довго не довелося. Вартість Bitcoin впала до 33 300 доларів. За добу ціна вже знизилася більш ніж на 5%, а за тиждень – на 17%. Капіталізація зменшувалася до 620 млрд доларів.

Интересное:

Ethereum теж звалився слід за Bitcoin. Вперше за місяць ціна «ефіру» наблизилася до 2000 доларів, але поки не перетинала її. За добу криптовалюта подешевшала більш ніж на 7%. Зараз її капіталізація становить 235,5 млрд доларів.

Binance Coin теж не стоїть на місці. Криптовалюта біржі Binance подешевшала на 5,16% і зараз коштує трохи більше 316 доларів. За капіталізацією вона продовжує займати четверте місце з показником близько 49 млрд доларів.

Валюта-мем Dogecoin звалилася на 10% в ціні за добу і майже на чверть з минулого понеділка. Зараз одна монета DOGE оцінюється в чверть долара вперше за довгий час. Також за добу сильно подешевшали Cardano, XRP, Polkadot і Uniswap. Їх ціна знизилася за 24 години приблизно на 10%.

Последние новости:

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024

Как активировать в смартфонах Xiaomi скрытую функцию для улучшения звука в наушниках

Смартфоны экосистемы «Сяоми» обладают встроенным эквалайзером, который позволяет улучшать качество звучания в наушниках. Этот инструмент…

03.05.2024