Техно

Підроблені антивіруси для Android крадуть гроші у користувачів

Про чергову загрозу, на яку наражаються користувачі смартфонів на базі операційної системи Android, повідомила румунська компанія Bitdefender. Вона займається розробкою відомого однойменного антивіруса. За даними, компанії в Мережі з’явилися підроблені антивіруси, які крадуть гроші користувачів.

Подробиці

Фахівці Bitdefender провели дослідження і опублікували звіт, згідно з яким шкідливе програмне забезпечення ховається під виглядом деяких популярних програм. Наприклад, під виглядом «Антивіруса Касперського», що особливо іронічно. Також віруси були помічені, замаскованими під DHL, FedEx і VLC.

Після установки таких програм на смартфон з операційною системою Android пристрій заражається вірусами Teabot і Flubot. Це нові банківські трояни, які орієнтовані на викрадення особистих даних користувачів. Вони були виявлені вперше в нинішньому році.

Интересное:

Teabot використовується для перехоплення повідомлень і кодів аутентифікації Google. Крім того, він може відстежувати натискання кнопок під час набору тексту або навіть повністю брати на себе контроль над смартфоном.

У свою чергу Flubot такими продвинутими можливостями похвалитися не в змозі. Зате цей банківський троян навчився зчитувати тексти повідомлень і поширюватися за допомогою шкідливих SMS, які буде відправляти заражений пристрій.

За традицією експерти компанії Bitdefender порекомендували, як і прийнято в подібних випадках, відмовитися від використання програмного забезпечення, яке не можна завантажити в магазині додатків Google Play. В даний час шахраї активно використовують цю пару банківських троянів, в зв’язку з чим фахівці радять користувачам бути дуже обережними при установці додатків.

Последние новости:

Lenovo представила мощный планшет со Snapdragon® 8+ Gen 1 и батареей 6550 мАч

Компания Lenovo представила на украинском рынке 2-е поколение Legion Tab – 8,8-дюймовый Android-планшет для мобильного…

17.05.2024

Lenovo представила потужний планшет з Snapdragon® 8+ Gen 1 і батареєю 6550 мАч

Компанія Lenovo представила на українському ринку 2-ге покоління Legion Tab — 8,8-дюймовий Android-планшет для мобільного…

17.05.2024

Xiaomi представила «невбивний» USB-кабель, що забезпечує потужність 240 Вт та швидкість 40 Гб в секунду

"Сяомі" збагатила ринок мобільних аксесуарів кабелем С-типу під назвою Xiaomi 6A USB4. Новинка вирізняється підвищеною…

17.05.2024

Xiaomi представила «неубиваемый» USB-кабель, обеспечивающий мощность 240 Вт и скорость 40 Гб в секунду

«Сяоми» обогатила рынок мобильных аксессуаров кабелем С-типа под названием Xiaomi 6A USB4. Новинка отличается повышенной…

17.05.2024

Чотири ефективні способи прискорити зарядку смартфона

Прискорення процесу заряджання смартфона можливе з використанням кількох методів. Розглянемо чотири найефективніші способи. Подробиці Перший…

17.05.2024

Четыре эффективных способа ускорить зарядку смартфона

Ускорение процесса зарядки смартфона возможно с использованием нескольких методов. Рассмотрим четыре наиболее эффективных способа. Подробности…

17.05.2024