Рейтинги

Canalys: світові поставки смартфонів знизилися на 10%, а група Transsion уперше увійшла в ТОП-5 найбільших виробників

Світовий ринок смартфонів скоротився до 258,2 млн одиниць у II кварталі. Падіння на 10% вказуює на зниження темпів уповільнення індустрії “розумних” телефонів, ідеться у свіжому звіті Canalys.

Подробиці

Перше місце дісталося корпорації Samsung, яка у звітному періоді примудрилася продати 53,0 мільйона пристроїв. Apple утримує другу позицію з 43,0 мільйонами штук і 17% часткою ринку. Xiaomi з нормалізованим рівнем запасів посідає третє місце з 33,2 мільйонами реалізованих пристроїв. OPPO (включно з OnePlus) утримує четверту позицію з 10% часткою ринку. Холдинг Transsion Group (включно з брендами Tecno, Infinix і iTel), скориставшись можливостями відновлення в Африці та на інших ринках, що розвиваються, уперше увійшов до ТОП-5 із 22,7 мільйонами проданих пристроїв і річним приростом у 22%.

– Темпи скорочення світового ринку смартфонів знизилися завдяки <…> відновленню попиту в деяких регіонах, – прокоментувала аналітик організації Амбер Лью. – Samsung прийняв консервативну стратегію в умовах тиску на прибутковість і повільного відновлення напівпровідникової індустрії. Другий квартал був періодом низького попиту з меншою кількістю нових випусків, і Samsung продемонстрував найгірші за 10 років (з 2013-го) результати за підсумками II триместру. Однак з високопрофільним випуском останніх моделей “розкладачок” Z Flip і Fold південнокорейці продемонстрували прагнення конкурувати з Apple у сегменті розкоші. Цей стратегічний крок є ключовим для передбачуваного відновлення в наступні дев’ять-дванадцять місяців. З іншого боку, Transsion швидко задовольнила накопичений попит на недорогі пристрої на ринках Близького Сходу та Африки. Крім того, розширення на ринки Латинської Америки в останні кілька кварталів дало змогу групі перехопити у конкурентів попит на недорогі пристрої в низці недостатньо освоєних регіонів.

Интересное:

– Темпи відновлення значно різняться на різних регіональних ринках, – зазначив колега Лью по організації Саньям Чаурасія. – Збільшення інвестицій виробників і відновлення споживчого попиту є рушійними силами на Близькому Сході та в Південно-Східній Азії. З іншого боку, латиноамериканський ринок показує стабільне відновлення обсягів поставок, оскільки виробники активно просуваються у відкриті канали продажів.

Прогноз Canalys на решту місяців 2023 року передбачає “помірне зниження світового ринку смартфонів”.

– У першій половині року постачальники смартфонів спостерігали збільшення замовлень і поліпшення маржинальності завдяки підвищенню цін на компоненти і скороченню рівня запасів у каналах збуту. Нові виробники більш гнучкі і відкриті для нових ринкових можливостей. Ми очікуємо більш сприятливого ділового середовища в другій половині року, що створить більш позитивну атмосферу серед учасників галузі, – резюмував представник організації Лю Чжі.

Последние новости:

На Харківському напрямку під час наступу РФ відключилися українські термінали Starlink

На початку наступу армії РФ на Харківському напрямку перестали працювати термінали Starlink, що стало серйозною…

19.05.2024

На Харьковском направлении во время наступления РФ отключились украинские терминалы Starlink

В начале наступления армии РФ на Харьковском направлении перестали работать терминалы Starlink, что стало серьезной…

19.05.2024

Redmi Display G24 IPS: «один з найкращих у світі моніторів» за співвідношенням ціна/якість із частотою 180 Гц

"Сяомі" збагатила ринок моніторів для ПК пристроєм Redmi Display G24 IPS за вельми привабливою ціною.…

19.05.2024

Redmi Display G24 IPS: «один из лучших в мире мониторов» по соотношению цена/качество с частотой 180 Гц

«Сяоми» обогатила рынок мониторов для ПК устройством Redmi Display G24 IPS по весьма привлекательной цене.…

19.05.2024

POCO F6 Pro: офіційна інформація про процесор, результати тестування в AnTuTu та обсяг сховища

"Сяомі" продовжує підігрівати інтерес до запланованої на 23 травня прем'єри нового смартфона POCO F6 Pro.…

19.05.2024

POCO F6 Pro: официальная информация о процессоре, результатах тестирования в AnTuTu и объеме хранилища

«Сяоми» продолжает подогревать интерес к предстоящей 23 мая премьере нового смартфона POCO F6 Pro. В…

19.05.2024