Статті

В Міноборони відмовились коментувати виробництво ОТРК “Грім-2”

Україна розробляє ОТРК “Грім-2” з 2013 року. За минулі з того часу роки було створено лише кілька прототипів. На створення і випробування в бою перших серійних зразків знадобилося майже 10 років, пише “Українська правда”.

Детально

Спроби видання отримати інформацію в Укроборонпромі про те, як йдуть справи з виробом, який позиціонується як аналог російського ОТРК “Іскандер”, завершилися нічим: представники держконцерну відмовилися говорити на цю тему.

З відкритих джерел відомо про кілька випадків бойового застосування ОТРК “Грім-2” або чогось схожого. Перший із них датований 22 серпня минулого року в Новофедорівці під Саками. У ЗМІ витекли фото кількох великих воронок, які могли утворитися внаслідок удару обговорюваного виробу. Офіційних підтверджень того, що під час атаки використовувався комплекс “Грім-2”, немає.

Интересное:

Другий випадок зафіксовано 30.03.2023 під донецькою Новоандріївкою. Тоді російські ППО перехопили одну ракету “Грім-2”, повідомила EurasianTimes.

Третій випадок мав місце 06.05.2023. Тоді ІА ТАСС заявило про успішне знищення двох балістичних ракет “Грім-2” засобами ППО над Кримом російськими засобами ППО. У матеріалі не було фото- і відеодоказів. Замість журналістів збором відповідних матеріалів зайнялися військові блогери, які завантажили результати своєї праці в “Твіттер”.

Поделиться

Последние новости:

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024

Как активировать в смартфонах Xiaomi скрытую функцию для улучшения звука в наушниках

Смартфоны экосистемы «Сяоми» обладают встроенным эквалайзером, который позволяет улучшать качество звучания в наушниках. Этот инструмент…

03.05.2024