Категории: Техно

Представлено рідкісний флагман Sony Xperia 1 V з топовою камерою і смартфон середнього цінового діапазону Sony Xperia 10 V

Концерн “Соні” поповнив сімейство флагманських смартфонів Xperia флагманом 1 V і дешевшим варіантом середнього цінового діапазону 10 V. Презентація обох новинок відбулася напередодні.

Подробиці

Xperia 1 V обладнаний багатошаровим сенсором Exmor T, якому приписують “підвищення якості фото в умовах недостатньої освітленості до кардинально нового рівня”.

Новинка отримала OLED-екран 6,5″/120 Гц з 12-мегапіксельним селфі-модулем і захисним склом Glass Victus 2 від культового бренду Gorilla. “Фронталка” може похвалитися сенсором оптичного формату 1/2,9″.

Тильна панель смартфона також покрита зазначеним вище горилівським склом, яке, за твердженнями розробників, не ковзає в руках. Від “вологопилу” девайс захищений за протоколом IP68.

Як і належить флагману, модель 1 V отримала преміальну чип-систему Snapdragon 8 Gen 2, що гарантує максимальну конфігурацію камери на рівні 12/256 Гб. На відміну від практично будь-якого іншого смартфона преміум-класу, флагман Sony оснащений слотом для карт microSD, що дозволяє встановити карту пам’яті. Компанія значно поліпшила тепловідведення і знизила енергоспоживання камери, яка є одним з основних джерел тепла всередині сучасного смартфона.

За об’єктивом з f/1,9 знаходиться 48-Мп датчик зображення (GSM Arena вказує 52 Мп, але у відео йдеться про 48 Мп) з оптичним форматом 1/1,35″, що на 70% більше, ніж у Xperia 1 IV. Датчик має співвідношення сторін 4,3:3. Компанія також оснастила камеру нічним режимом.

Крім основної камери, новий флагман оснащений тим же 12-мегапіксельним телеоб’єктивом з безперервним зумом (3,5x – 5,2x), що і його попередник. Ще один 12-мегапіксельний сенсор призначений для ультраширококутного модуля. Датчик TOF більше не використовується, оскільки розробники стверджують, що алгоритми штучного інтелекту настільки досконалі, що в них немає необхідності.

“Соні” оновила розроблені творцями додатки Photo Pro і Video Pro з вертикальним призначеним для користувача інтерфейсом і фокусом. Стримери тепер можуть стежити за живим чатом прямо з екрана телефону.

Интересное:

Xperia 1 V пропонує поліпшені стереодинаміки з більшою гучністю і більш насиченими басами. Аудіороз’єм 3,5 мм призначений для тих, хто вважає за краще використовувати дротові навушники.

Флагман отримав АКБ на 5000 мА/год, що підтримує дротову зарядку потужністю 30W і заряджається до 50% за 30 хвилин. У комплекті також є бездротова і зворотна бездротова зарядки.

– Після трьох років використання батарея збереже не менше 80% ємності, – запевняють спікери японського техногіганта.

Xperia 1 V буде доступний у чорному, сріблясто-платиновому і зеленому кольорах корпусу з кінця червня. У Європі за смартфон попросять €1399.

Поряд із флагманом, японський гранд анонсував своє новітнє творіння середнього цінового діапазону Xperia 10 V, який позиціонують як найлегший в індустрії смартфон вагою лише 159 гр. з АКБ на 5000 мА/год, рівнем “волого-пилозахисту” IP68, аудіороз’ємом 3,5 мм і слотом для карт MicroSD. Цей девайс продаватиметься втричі дешевше порівняно з описаним вище флагманом.

Модель 10 V обладнана чип-системою Snapdragon 695, що підтримує пам’ять 6/128 Гб, з опцією розширення за рахунок microSD.

Пристрій отримав OLED-дисплей 6,1″/1080p./60 Гц з горилівським склом підвищеної міцності Glass Victus. Тильна панель і рамка виконані з пластику. За оптику відповідають камери на 48/8/8 Мп. Головний модуль обладнаний 1/2,0-дюймовим оптик-сенсором 0,8 мкм і об’єктивом F/1,8 з OIS. Допоміжні датчики отримали об’єктиви з діафрагмою f/2,2. Вгорі лицьової панелі розташований селфі-модуль на 8 Мп.

Модель 10 V живиться від АКБ на 5000 мА/год. Батарея, як і у флагмана, повинна зберегти не менше 80% від початкової ємності після 3 років експлуатації.

За модель Xperia 10 V в Європі попросять €450. Старт продажів заплановано на середину червня.

Последние новости:

ASUS анонсує презентацію нового компактного ПК з підтримкою ШІ

Компанія ASUS анонсує презентацію «Next Level. AI Incredible.» («Новий рівень. ШІ неймовірний»), яка відбудеться 20…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro отримає «невидимі краї екрану» та роздільну здатність 2K

"Сяомі" планує презентувати флагманський смартфон Xiaomi 15 Pro вже цієї осені. Очікується, що пристрій зазнає…

07.05.2024

Xiaomi 15 Pro получит «невидимые края экрана» и разрешение 2K

«Сяоми» планирует презентовать флагманский смартфон Xiaomi 15 Pro уже этой осенью. Ожидается, что устройство претерпит…

07.05.2024

HyperOS несподівано стала доступною для двох моделей смартфонів Xiaomi

"Сяомі" продовжує впроваджувати фірмову операційку HyperOS, яка напередодні стала доступна на двох нових моделях смартфонів.…

07.05.2024

HyperOS «прилетела» на две неожиданные модели смартфонов

«Сяоми» продолжает внедрять фирменную операционку HyperOS, которая накануне стала доступна на двух новых моделях смартфонов.…

07.05.2024

У Мережі засвітилася чергова версія російського «танк-сараю» з новим підходом до бронювання та боротьби з мінами

Армія окупантів продовжує приростати "сараями" на базі Т-72 з усе більш різноманітними конструкціями. Подробиці Одна…

07.05.2024