Техно

Apple показала рекордні продажі iPhone

Apple відзвітувала за фінансові результати за підсумками другого триместру. Квартальний дохід компанії склав $94,8 млрд (-3% відносно аналогічного періоду 2022-го). Розмір квартального прибутку на розбавлену акцію склав $1,52, не змінившись порівняно з попереднім роком.

Детально

Компанія показала рекордні продажі iPhone за перший тримісячний період року і рекордні продажі сервісів, таких як App Store/Apple Music/Apple Pay/iCloud. Падіння виручки порівняно з минулим роком відбулося переважно за рахунок недостатньо високих продажів “маків” і “айпадів”.

Проте виручка від продажу айфонів становила $51,3 млрд (+2%) порівняно з попереднім роком, а на деяких ринках, на кшталт Індії, Індонезії та Туреччини, – подвоїлася в річному обчисленні.

Интересное:

На “яблучні” сервіси нині припадає 975 млн платних підписок (+150 млн). Звіт також відобразив понад 2 млрд активних установок.

Тім Кук пообіцяв подальше продовження інвестицій, зокрема у вуглецево-нейтральні продукти і ланцюжки поставок щонайменше до 2030-го. На виплати акціонерам з $28,6 млрд операційного доходу було спрямовано $23 млрд. Збільшення квартальних дивідендів відбулося одинадцятий рік поспіль.

Рада директорів “яблучної” компанії призначила дивіденди в розмірі 24 центи за акцію (+4 центи) і затвердила додаткову програму викупу звичайних акцій на суму до $90 млрд.

Последние новости:

Окупанти показали новий наземний РЕБ-дрон зі штучним інтелектом

Російські джерела повідомляють про створення нової мобільної установки перешкод "Абзац", здатної протистояти безпілотним апаратам без…

03.05.2024

Оккупанты показали новый наземный РЭБ-дроном с искусственным интеллектом

Российские источники сообщают о создании новой мобильной установки препятствий "Абзац", способной противостоять беспилотным аппаратам без…

03.05.2024

Українські дрони почали бити по несподіваним цілям в РФ, які проблематично прикрити системами ППО

Дрони ЗСУ вдарили по стратегічно важливих об'єктах у Росії в ніч на 02 травня 2024…

03.05.2024

Украинские дроны начали бить по неожиданным целям в РФ, которые проблематично прикрыть системами ПВО

Дроны ВСУ ударили по стратегически важным объектам в России в ночь на 02 мая 2024…

03.05.2024

Як активувати в смартфонах Xiaomi приховану функцію для покращення звуку в навушниках

Смартфони екосистеми "Сяомі" мають вбудований еквалайзер, який дає змогу покращувати якість звучання в навушниках. Цей…

03.05.2024

Как активировать в смартфонах Xiaomi скрытую функцию для улучшения звука в наушниках

Смартфоны экосистемы «Сяоми» обладают встроенным эквалайзером, который позволяет улучшать качество звучания в наушниках. Этот инструмент…

03.05.2024