Техно

Samsung у співпраці з Google та AMD створює новий чіп для смартфонів серії Galaxy S

“Самсунг” працює з командою Tensor Google і розробниками графічних чипів AMD над створенням нової процесорної системи для флагманських смартфонів серії Galaxy S. Поява інноваційного чипсета у згаданій серії пристроїв очікується до 2025 року. Відповідну новину опублікував у себе в “Твіттері” техноблогер Connor.

Подробиці

У твіті персонаж написав таке:

“Отже, це кінець моїх витоків про Dream Team. Цей SoC Desgin повернеться через 5 років (2020~2025). Спільне дітище Google Tensor Department і AMD Radeon може забезпечити найбільш стабілізований і потужний обчислювальний процес на Galaxy “Phone””.

Интересное:

За запевненнями автора інсайду, перспективний чіпсет складатиметься з двох високопродуктивних ядер Cortex-X, чотирьох орієнтованих на продуктивність ядер і такої ж кількості енергоефективних ядер. На схемі зазначено, що в процесор буде включено графічний чіп AMD для обробки графоінтенсивних завдань.

Команди “Гугл” і “Самсунг” уже мають досвід спільної творчості. Йдеться про розробку процесорної системи Google Tensor для смартфонів модельного ряду Pixel. Чипи Tensor і Tensor G2, на яких працюють телефони Pixel 6 і Pixel 7, виробляються південнокорейським брендом.  Де-факто зазначені процесори – це самсунгівські чіпсети Exynos із доданими функціями штучного інтелекту від американського техногіганта.

Останні повідомлення показують, що обидві ці компанії вже розпочали роботу над третім поколінням Google Tensor, який дебютує в смартфонах серії Pixel 8 наступного року. Перспективний чіп носить кодову назву “Ripcurrent” і має модельний номер S5P9865.

Більшість чіпів для смартфонів сьогодні виробляються за 5-нм або 4-нм техпроцесом, але оскільки новий чіпсет для майбутніх телефонів серії Galaxy S, як очікується, стане офіційним за кілька років, він може бути виготовлений за більш просунутим 3-нм техпроцесом. Імовірність цього досить висока, з огляду на той факт, що “Самсунг” офіційно анонсував роботу над 3-нм чіпами.

Поделиться

Последние новости:

Пентагон готує для потреб ЗСУ авіабомби для ударів по російських системах РЕБ

Міноборони США уклало договір із групою SARA (акронім від Scientific Applications and Research Associates) на…

05.05.2024

Пентагон готовит для нужд ВСУ авиабомбы для ударов по российским системам РЭБ

Минобороны США заключило договор с группой SARA (акроним от Scientific Applications and Research Associates) на…

05.05.2024

14 прихованих функцій калькулятора у смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS і MIUI, поряд зі стандартними математичними можливостями, має безліч функцій, що робить його…

05.05.2024

14 скрытых функций калькулятора в смартфонах Xiaomi

Калькулятор HyperOS и MIUI, наряду со стандартными математическими возможностями, обладает множеством функций, что делает его…

05.05.2024

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, але принесе кілька «значних сюрпризів»

Дебют сімейства планшетів Xiaomi Pad 7 відбудеться пізніше, ніж планувалося, однак додаткове очікування з лишком…

05.05.2024

Серия планшетов Xiaomi Pad 7 дебютирует позже ожидаемого и преподнесет «несколько сюрпризов»

Дебют семейства планшетов Xiaomi Pad 7 состоится позже, чем планировалось, однако дополнительное ожидание с лихвой…

05.05.2024